• Nema rezultata za traženu pretragu

MEĐUNARODNA PRISUTNOST

Stvaramo veze i podržavamo inovacije: novi europski HUB Grupe Intesa Sanpaolo

Daniela Orlando, glavna direktorica HUB-a u Europi, Divizija korporativnog i investicijskog bankarstva banke IMI Intesa Sanpaolo, objašnjava kako koordinira poslovanje nekoliko poslovnica kako bi ojačala poziciju banke u Europi

14/03/2023


Za Danielu Orlando, glavnu direktoricu glavna direktorica HUB-a u Europi, Divizija korporativnog i investicijskog bankarstva banke IMI Intesa Sanpaolo, razmišljanje u globalnim razmjerima uz poštovanje lokalnih posebnosti sasvim je uobičajen način djelovanja.

„Iskoristivši svoju dugu tradiciju stabilne talijanske komercijalne banke, ojačali smo svoje poslovanje u Europi i postali jednim od glavnih igrača u ovom području”, kaže nam.

Radimo zajedno

Europsko se sjedište nalazi u Milanu, s poslovnicama u Amsterdamu, Frankfurtu, Madridu, Parizu i Varšavi.

„Imamo izvanredno talentiran tim u Milanu”, navodi Orlando. „Članovi našeg tima rade sjajan posao pružajući podršku našim iskusnim stručnjacima u europskim poslovnicama koji održavaju jake veze s poslovnim i financijskim institucijama.

„Razmjenjujemo ideje o poslovanju, očekivanjima i ambicijama, s obzirom na posebnosti svake regije – kada je, primjerice, riječ o regulatornim pitanjima. Ono što uspješno funkcionira u Španjolskoj možda neće biti toliko uspješno u Francuskoj ili Njemačkoj.”

Održivost

Europsko sjedište za našu je banku inovativan korak prema naprijed. Poslovnice potiču stvaranje prekograničnih poslovnih prilika te nude cjelovitu uslugu klijentima iz Italije i drugih zemalja.

Iskoristivši svoju dugu tradiciju stabilne talijanske komercijalne banke, ojačali smo svoje poslovanje u Europi i postali jednim od glavnih igrača u ovom području. - Daniela Orlando, Glavna direktorica HUB-a u Europi, Divizija korporativnog i investicijskog bankarstva banke IMI, Intesa Sanpaolo

Potiču i rad na inovacijama te podržavaju start-up inicijative naših klijenata – „osobito u temama vezanima za održivost kojima banka proaktivno pridaje posebnu pozornost”, navodi Orlando.

Banka Intesa Sanpaolo partner je Zaklade Ellen MacArthur od 2016. godine. Podržavamo kružno gospodarstvo i održive projekte svojih klijenata. „Naša je uloga važna”, kaže Orlando.

„Sklapamo ugovore o održivim ulaganjima s velikim brojem talijanskih i međunarodnih klijenata.”

Integraciju ESG čimbenika u svoj proces ulaganja banka Intesa Sanpaolo smatra iznimno važnom. Vjerujemo da ovi elementi, zajedno s promicanjem gospodarski i društveno održivog razvoja, mogu pozitivno doprinijeti financijskim rezultatima portfelja klijenata, smanjujući istodobno njihove rizike.
ESG načela sastavni su dio naše poslovne kulture, a proširujemo i svoju ponudu održivih i odgovornih ulagačkih proizvoda.

Daljnji razvoj događaja

Tijekom pandemije naše je sjedište pružalo podršku našim klijentima dok su radili na svladavanju problema likvidnosti. Sada je ključna spremnost za promjene s kojima se sjedište suočava na razini poslovanja.

„Uvodimo nove načine podrške našim klijentima u njihovu suočavanju s posljedicama ovog rata i učincima novonastale geopolitičke situacije, promatrano s ljudskoga, političkog i komercijalnog stajališta.”

Očekivanja u sljedećih nekoliko godina kreću se u smjeru nastavka širenja ponude banke te jasne i nedvosmislene konsolidacije njezine pozicije. „Cilj nam je rast – kako u pogledu brojki, tako i u pogledu kvalitete.”

„Tako stvaramo vrijednost za naše klijente: uz njih smo ma koliko izazovna bila vremena u kojima živimo i koja dolaze. U tome je sama bit poslovanja banke Intesa Sanpaolo i to je ono čime se svi veoma ponosimo.”

Podijelite članak

Više o temi

Kako su Italija i New York oblikovali bankarstvo?
Središnja poslovnica Intese Sanpaolo u New Yorku: podržavamo korporacijsku Ameriku
Singapur: put do rasta
Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja