• Nema rezultata za traženu pretragu

Međunarodna prisutnost

HUB u New Yorku stvara posao za budućnost

HUB Intese Sanpaolo u New Yorku, koja je dio Divizije korporacijskog i investicijskog bankarstva banke IMI, posluje s poslovnim i institucionalnim klijentima diljem obiju Amerika. Ovdje nam glavni direktor Nicola Baiocchi Di Silvestri objašnjava zašto je, po njegovu mišljenju, fokus uvijek na stvaranju dugoročnih odnosa.

Charlotte Ricca

30/09/2022

Smještena u svjetskoj prijestolnici financijskog sektora, HUB Intese Sanpaolo u New Yorku posluje s nekim od najvećih imena u objema Amerikama, od najbogatijih klijenata s popisa Fortune 500 do najvećih i najvažnijih korporacija Latinske Amerike.

„Poslujemo i u Sjevernoj i u Južnoj Americi”, kaže nam Nicola Baiocchi Di Silvestri, glavni direktor HUB-a, „gdje uglavnom surađujemo s velikim korporacijama, bankama i drugim financijskim institucijama, poput osiguravateljskih društava, društava za kapitalna ulaganja i infrastrukturnih fondova.”

Osim poslovanja s američkim klijentima, namjenski tim na usluzi je američkim podružnicama neameričkih tvrtki koje posluju u Italiji ili u nekoj od zemalja u kojima je Banka u znatnoj mjeri prisutna. Ovaj se tim bavi i poticanjem na ulaganja u Italiju i iz Italije te podržava zajednička ulaganja među lokalnim poduzećima i talijanskim tvrtkama.

Banka Intesa Sanpaolo uvelike je prisutna i u Europi gdje Grupa na lokalnoj razini pruža podršku kako bi američkim klijentima omogućila i olakšala pristup tržištu. „Naša je banka prvi izbor američkih ugovornih strana koje žele ulagati u Italiju i druga područja Europe u kojima imamo poslovnice ili podružnice – kao i u Istočnu Europu” – objašnjava Baiocchi Di Silvestri.

Ponuda središnje poslovnice u New Yorku uključuje tradicionalne proizvode i usluge iz sektora korporacijskog bankarstva kao što su:

  • instrumenti revolving kredita
  • zajmovi
  • strukturirani financijski instrumenti (financiranje projekata, financiranje stjecanja i nekretnina)
  • financiranje trgovine
  • transakcijsko bankarstvo
  • usluge riznice kao što su depoziti i komercijalni zapisi.
     

"Naša sposobnost pružanja prilagođenih rješenja jedan je od ključnih čimbenika za uspješno razvijanje i održavanje dugoročnih odnosa s klijentima"

Nicola Baiocchi Di Silvestri, glavni direktor HUB-a u New Yorku, Divizija za korporacijsko i investicijsko bankarstvo IMI, Intesa Sanpaolo

Kolege iz poslovnice Intesa Sanpaolo IMI Securities Corp., njujorški burzovni posrednici, također nude proizvode za kreditno tržište i tržište vlasničkog kapitala, kao i rješenja za zaštitu od korporacijskog rizika.

„Svojim klijentima pomažemo putem korporacijskih usluga ili usluga kredita i usluga komercijalnog bankarstva,” navodi Baiocchi Di Silvestri. „Nudimo i usluge financiranja izvoza te financiranja opskrbnog lanca te kratkoročne kredite za optimizaciju radnoga kapitala kako za kupca, tako i za prodavatelja.”

Iako su proizvodi standardizirani, naši financijski stručnjaci nude rješenja po mjeri kojima odgovaramo na potrebe naših klijenata na kreditnim tržištima, tržištima vlasničkoga kapitala i u području zaštite od korporacijskog rizika.

„Naša mogućnost pružanja prilagođenih rješenja jedan je od ključnih čimbenika za uspješno razvijanje i održavanje dugoročnih odnosa s klijentima. Pružamo podršku njihovu poslovanju stvarajući istodobno prilike u svim našim bankarskim i proizvodima tržišta kapitala.”

Naša je banka prvi izbor američkih klijenata koji žele ulagati u Italiju i druga područja Europe” – Nicola Baiocchi Di Silvestri, glavni direktor HUB-a u New Yorku, Divizija za korporacijsko i investicijsko bankarstvo IMI, banke Intesa Sanpaolo

Ključna područja rasta

Podržana industrijskom stručnošću glavnog ureda, HUB je usmjeren na sljedeće sektore u objema Amerikama: telekomunikacije, mediji, tehnologija, zdravstvena skrb, automobilska industrija i infrastruktura.

U sektoru infrastrukture u SAD-u postoji hitna potreba za obnovom zračnih i pomorskih luka te brana i cesta. Središnja poslovnica u New Yorku nedavno je obilježila važnu prekretnicu kada joj je dodijeljena uloga glavnog organizatora i koordinatora te pružatelja usluge zaštite od rizika (sa šest drugih banaka) za novi putnički terminal, Terminal One zračne luke JFK, gdje osiguravamo do 6,6 mlrd. $ financijskih sredstava za podršku jamcima, tvrtkama Ferrovial, Carlyle, JLC i Ullico.

Energetski sektor također će imati koristi od spajanja i novih ulaganja potaknutih prelaskom tog sektora na zelenije energije i ESG ciljeve, kojima je i Grupa Intesa Sanpaolo odlučno predana.

„Posjedujemo veliko stručno znanje u području zelenog financiranja, ne samo u smislu obveznica i kredita povezanih s KPI-jevima ESG ciljeva, već i izvedenica“, kaže Baiocchi Di Silvestri. „Svoju predanost namjeravamo proširiti i na industrije koje ulažu u alternativne izvore energije, poput sunca i vjetra. U tome je budućnost naše banke i budućnost svijeta.”

Zahvaljujući svojem fokusu na financiranje ESG ciljeva, širokom portfelju proizvoda i usluga te svojoj povezanosti s međunarodnom mrežom banaka Grupe, HUB se može pohvaliti profitabilnom 2021. godinom, uz nadu da će uspješno nastaviti graditi na temeljima ovog uspjeha.

„Naš je cilj povećanje aktivnosti u području komercijalnog bankarstva i iskorištavanje prilika s pomoću naših mogućnosti u području investicijskog bankarstva te naše globalne prisutnosti”, izjavio je Baiocchi Di Silvestri.

Podijelite članak

Više o temi

Razgovor s Kevinom Salernom, direktorom podružnice banke Intesa Sanpaolo u Sydneyju
Kako su Italija i New York oblikovali bankarstvo?
Singapur: put do rasta
Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja