• Nema rezultata za traženu pretragu

Pripreme za uvođenje eura

Nakon uključivanja hrvatske kune u Europski tečajni mehanizam ERM II u srpnju 2020. godine kao faze koja je prethodila najavi uvođenja eura s planiranim datumom 1. siječnja 2023. godine, u PBZ Grupi smo započeli s pripremnim aktivnostima za konverziju nacionalne valute u euro. Uvođenje eura zasigurno je jedan od najzahtjevnijih i najopsežnijih projekata u zemlji u kojem sudjeluju brojni dionici. Uloga banaka u cijelom procesu je iznimno važna te kako bismo osigurali uspješnu i što jednostavniju tranziciju za naše klijente, započeli smo s intenzivnim pripremama u Banci i članicama PBZ Grupe u Hrvatskoj. Također, naši djelatnici aktivno sudjeluju i u radu koordinacijskih odbora na nacionalnoj razini kao i radnih skupina u sklopu Hrvatske udruge banaka.

O svim relevantnim informacijama i aktivnostima vezanim za proces uvođenja eura i poslovanju s Bankom i PBZ Grupom pravodobno ćemo vas obavještavati.

Više informacija o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj dostupno je i na: https://euro.hnb.hr/

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.