• Nema rezultata za traženu pretragu

Anketni upitnik za predopskrbu za poslovne subjekte

Anketni upitnik za predopskrbu za poslovne subjekte

Sukladno najavama o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj od 1. siječnja 2023., Banka je započela pripremne aktivnosti kako bi Vam osigurala nastavak poslovanja i pružila uslugu poslovanja s euro gotovinom u potrebnom obujmu.
Detaljnije informacije o procesu predopskrbe poslovnih subjekata gotovim novcem eura dostupne su u dokumentu Iskazivanje interesa za predopskrbu, koji je dostupan u prilogu.

Važna aktivnost u tom procesu je planiranje iznosa gotovine potrebnog za nastavak Vašeg poslovanja u uvjetima nove valute. Kako bismo bili što precizniji u planiranju i osigurali potrebne količine gotovine, ljubazno molimo za Vašu pomoć.
Na poveznici u nastavku nalazi se kratka anketa putem koje možete iskazati svoje potrebe za gotovim novcem eura u razdoblju nakon 1. siječnja 2023. 
Svi detalji o uputama oko popunjavanja ankete dostupni su pristupom na poveznicu na anketni upitnik, odabirom opcije „Informacije-upute“ gdje su dostupne upute za popunjavanje upitnika. 
Anketa je preliminarno prikupljanje informacija, a prikupljeni podatci koristit će se za planiranje ukupne potrebne gotovine te mogu biti dostavljeni samo Hrvatskoj narodnoj banci.
Nakon donošenja konačnog zakonskog okvira dodatno ćemo Vas kontaktirati s detaljima o procesu predopskrbe, utvrđivanju konačne narudžbe te načinu i uvjetima preuzimanja potrebne euro gotovine.
Anketu je potrebno popuniti najkasnije do 11. veljače 2022. 

Link na anketni upitnik 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.