• Nema rezultata za traženu pretragu

PBZ omogućuje odgodu otplate kredita

Moratorij kredita kao pomoć klijentima pogođenim COVID-19 pandemijom

Bitne značajke odgode otplate

Rok podnošenja zahtjeva

Od 15.4. do 20.9. 2020. Online obrazac potražite niže na stranici

Naknada

Bez naknade za ugovaranje Bez troškova solemnizacije dodatka ugovora

Trajanje odgode otplate

3 mjeseca + dodatna 3 mjeseca ako se klijent ne javi u Banku

Mjere za građane/potrošače

U svrhu ublažavanja posljedica izazvanih COVID - 19 pandemijom, PBZ omogućuje odgodu otplate (moratorij) svim korisnicima kredita u redovnoj otplati kod kojih je došlo do pogoršanja financijske situacije smanjenjem ili potpunim gubitkom prihoda.

Osim online zahtjeva za odgodom otplate, preferiranog načina koji je važan zbog socijalnog distanciranja i sigurnosti klijenata, zahtjev se može podnijeti i u poslovnicama Banke.

Pored navedene odgode otplate po kreditima, Banka je omogućila korisnicima prekoračenja po tekućem računu zadržavanje postojeće visine prekoračenja neovisno o promjeni u primanjima. Klijenti će o visini prekoračenja biti obaviješteni putem svojih redovnih mjesečnih izvoda u narednom razdoblju.

Preporučujemo korisnicima kredita kod kojih nije došlo do pogoršanja financijskog položaja i imaju redovite prihode da i nadalje nastave izvršavati svoje financijske obveze sukladno ugovorima i otplatnim planovima.

Online zahtjev

Zatražite odgodu otplate kredita u potpunosti online bez odlaska u poslovnicu.
Podnesite zahtjev
Kako realizirati Zahtjev za odgodu otplate

Kako realizirati Zahtjev za odgodu otplate

  1. Pristupite aplikaciji i identificirajte se putem mTokena/#withKEY/čitača kartice ili unosom određenih osobnih podataka.
  2. Odaberite kredit za koji želite odgodu otplate i unesite e-mail adresu putem koje će se odvijati daljnja komunikacija.
  3. Odaberite razlog odgode i učitajte (uploadajte) dokument kojim se dokazuje odabrani razlog.
  4. Potvrdite zahtjev za odgodom otplate.
  5. Nakon odobrenja potrebno je pročitati Ponudu uvjeta koja će vam biti dostupna u aplikaciji. Ako ste suglasni prihvatite Ponudu, čime se smatra da je sklopljen dodatak ugovoru o odgodi otplate.
Potrebna dokumentacija

Potrebna dokumentacija

Dokumentacija kojom se dokazuje pogoršanje financijske situacije

Učitajte (uploadajte) odgovarajuću dokumentaciju kojom se dokazuje pogoršanje financijske situacije, primjerice:

  • potvrdu poslodavca ili kopiju izvoda plaća ili pregled prometa po računu ili JOPPD obrazac iz kojih je vidljivo smanjenje primanja
  • raskid ugovora o radu ili potvrdu s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje
  • rješenje o privremenom zatvaranju/zatvaranju obrta
  • dokument kojim poslodavac najavljuje smanjenje primanja zbog trenutačne situacije i sl.
Aktivnosti nakon ugovaranja

Aktivnosti nakon ugovaranja

VAŽNO!

Po isteku mjera i postupaka usmjerenih na suzbijanje COVID - 19 pandemije trebat ćete potpisati dodatak ugovoru i u pisanom obliku.

Za korisnike PBZ digitalnog bankarstva dodatak ugovoru o kreditu bit će dostupan u aplikaciji za verifikaciju digitalnim potpisom, a ako dodatak ugovoru niste verificirali putem PBZ digitalnog bankarstva možete to učiniti u poslovnici  Banke kao i svi ostali eventualni sudionici u kreditu.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.