• Nema rezultata za traženu pretragu

PBZ humanitarni projekti

Svojim djelovanjem trudimo se podržati i inicirati brojna humanitarna i edukativna događanja te pridonijeti poboljšanju kvalitete života zajednice.

Projekti i inicijative

ČINIM DOBRO SVAKI DAN

Humanitarni projekt

Projekt PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan" započeo je 2008. godine, a od samog početka ovog projekta Grupa je prikupljenim sredstvima pomagala projekt Ministarstva zdravstva RH pod nazivom "Praćenje djece s neurorizicma". Godine 2014. projekt je proširen te od tada podupire i projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi "Ministarstva rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike RH.

Za projekt Činim dobro svaki dan PBZ Card je izdao i posebnu humanitarnu karticu kojom se prikupljaju sredstva za projekt.
Iznos ukupno prikupljenih sredstava za projekt "Činim dobro svaki dan" se svakodnevno mijenja i raste budući da za svaku transakciju napravljenu humanitarnom Visa karticom sa srcem, bez obzira na iznos i prodajno mjesto, PBZ Grupa donira po 1 kunu za projekt. S rastom prikupljenih sredstava raste i broj donacija upućenih domovima socijalne skrbi i pedijatrijskim odjelima bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebne opreme. Tako su do sada donacije primile brojne bolnice i domovi socijalne skrbi uključujući sve naše županije.

Do rujna 2020. godine u okviru ovog projekta provedene su ukupno 43 donacije, uključujući 30 donacija bolnicama diljem zemlje u svrhu kupnje medicinske opreme te 13 donacija ustanovama za socijalnu dobrobit za kupnju potrebne opreme.

I Vi se možete uključiti u ovaj humanitarni projekt koristeći svoju Visa karticu sa srcem!
Za Visa karticu sa srcem nema početnih obveznih naknada za uporabu u prvoj godini i PBZ Card donira u projekt „Činim dobro svaki dan“ 15 kuna od svake članarine osnovnih članova i 10 kuna od članarine dodatnih članova od druge godine uporabe. Ostali korisnici Premium Visa kartica mogu pomoći projektu donacijom svojih nagradnih bodova. Osim navedenoga, donacije su moguće preko internetske stranice www.cinimdobro.hr za sve vlasnike kartica Mastercard, Maestro i Visa, neovisno o banci izdavatelja.

Više informacija o projektu Činim dobro svaki dan te trenutno stanje prikupljenih sredstava i uručenih donacija možete pronaći na stranici projekta www.cinimdobro.hr
činim dobro svaki dan

Posjetite stranicu "Činim dobro svaki dan."

Financijska edukacija

Inicijativa za povećanje financijske pismenosti

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu „Umjetnost štednje,“ koja je pokrenuta 2017. godine, Privredna banka Zagreb pokrenula je inicijativu u sklopu koje provodi edukativne radionice s ciljem povećanjae fincijke pismenosti djece školskog uzrasta.

Radionice vodi  tim od 50 volontera zaposlenika PBZ-a koji su dosad u više od 50 osnovnih i srednjih škola u dvadeset gradova proveli 210 radionica za djecu uoči obilježavanja Međunarodnoga dana štednje i Europskoga tjedna novca .

Za osnovne škole provode se radionice pod nazivom „Djeca i štednja“ i „Ti odlučuješ“, a od 2018. godine provode se i radionice u srednjim školama pod nazivom "Financijski savjetnik".

Dodatno, u sklopu projekta financijske pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola organizirana je i edukacija "Sigurnost na internetu" te okrugli stol na temu digitalnoga bankarstva

Natječaj "Zanimanja budućnosti"

Povodom Svjetskog dana štednje, PBZ u suradnji s Muzejom štednje u Torinu provodi niz aktivnosti za osnovne škole.  Učitelji, profesori i razrednici s učenicima na našem YouTube kanalu mogu pogledati video radionicu "Cijena naših snova" te webinar "Što trebam znati o digitalnom svijetu", a cijeli razred se može prijaviti na nagradni natječaj "Zanimanja budućnosti" u kojem će kreativno prikazati svoje mišljenje o zanimanjima budućnosti te osvojiti razne nagrade! Potaknite i vašu školu da se uključi u nagradni natječaj.

U slučaju potrebe za bilo kakvim dodatnim informacijama, stojimo Vam na raspolaganju. Kontaktirajte nas na csr@pbz.hr. Napominjemo kako se prilikom prikazivanja video radionice i webinara ne promoviraju proizvodi/usluge naše Banke.

Pravila nagradnog natječaja

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.