• Nema rezultata za traženu pretragu

Kako ostvariti karijeru u PBZ Grupi?

Kako ostvariti karijeru u PBZ Grupi?

Brojne prilike za naše zaposlenike

Interna mobilnost

Kod otvaranja ili popunjavanja slobodnih radnih mjesta priliku dajemo i našim zaposlenicima koji žele drugačije iskustvo od trenutnog. Sudjelovanjem u internim natječajima naši zaposlenici nadograđuju svoja dosadašnja znanja, a istodobno organizacijski dijelovi dobivaju svježinu i osnaženje unutarnjih snaga kroz osobu koja poznaje sustav, ali daje novu i drukčiju perspektivu.

Međunarodno iskustvo

Zaposlenici PBZ grupe, članice velike bankarske grupacije Intese Sanpaolo, imaju mogućnost sudjelovanja u međunarodnim internim natječajima ISP grupe te dobivaju priliku stjecanja međunarodnoga iskustva u matičnoj banci ili jednoj od njezinih preostalih članica. Radom u inozemstvu, koje najčešće traje dvije godine, zaposlenici usvajaju dragocjena stručna znanja, razvijaju svoje profesionalne kompetencije i usavršavaju strane jezike. Međunarodni je angažman privremenoga karaktera te se njegovim istekom zaposlenik vraća u svoj prvotni organizacijski dio u PBZ grupi. Radom u internacionalnom timu dodatno se razvija tolerancija različitosti, različitih kultura, običaja i navika, što značajno obogaćuje osobu, ali i organizaciju koje je dio. Povratkom u Hrvatsku, širenjem takvih iskustava naš se tim jača u duhu tolerancije, poštovanja i razumijevanja, kako klijenata tako i samih kolega. Stečeno znanje i iskustvo te njegovo nesebično dijeljenje s kolegama zaposleniku može biti dodatni faktor za daljnje napredovanje u PBZ grupi. Dosadašnja međunarodna iskustva potiču značajan interes ISP grupe za naše zaposlenike, ali i daljnje prijave naših kolega. Neki su se zaposlenici već vratili, neki su još u međunarodnim timovima, a neki tek planiraju otići. 

Moja priča u PBZ-u

Ivana
direktorica poslovnice u Regiji Zagreb

Timu PBZ-a pridružila sam se 2005. godine, a moj prvi posao bio je na radnom mjestu bankarske službenice. Nakon položenog pripravničkog ispita radila sam poslove osobne bankarice, gdje sam stjecala iskustvo u kreditnom poslovanju, te potom poslove voditelja smjene gdje sam uz razne dodatne poslove asistirala voditelju poslovnice u kontroli svih poslovnih procesa i ostvarenju budžeta. Svoja prva iskustva u voditeljskom poslu stekla sam 2007. godine kao voditeljica poslovnice s 10 zaposlenika, a 2008. godine kao direktorica poslovnice preuzela sam vođenje strateške poslovnice s 22 zaposlenika i odgovornost za sveukupno poslovanje i kvalitetu rada, stopostotno ispunjenje budžeta te profitabilnost i uspješnost poslovanja. Moj radni dan je izrazito dinamičan, uključuje primjenu i praćenje svih aspekata Retail poslovanja, suradnju s kolegama iz ostalih odjela Banke te razgovore s najzahtjevnijim klijentima. Kad dođu novi djelatnici koje moram uvesti u posao, obično prvo pitaju što je njegova posebnost. Moj odgovor je: 
1. radimo s klijentima 
2. radimo s njihovim novcem 
3. baratamo mnogim informacijama koje moraju biti točno prezentirane 
4. klijenti moraju otići zadovoljni ako želimo da se vrate. 

Zahtjevi klijenata i poslovno okruženje postaju sve kompleksniji, stoga je za uspješno obavljanje posla presudno kontinuirano profesionalno usavršavanje, kako u općem znanju o bankarskom poslovanju tako i u onim pratećim „soft“ vještinama i kompetencijama. Nakon dobivene diplome Ekonomskoga fakulteta u Zagrebu završila sam trogodišnju PBZ Poslovnu školu te stekla dodatnu diplomu iz područja općega menadžmenta. Prošla sam brojne edukacije iz područja komunikacijskih i prodajnih vještina, coaching and motivation edukacije te stekla ovlaštenje HANFA-e za zastupanje sukladno Zakonu o osiguranju. Na posao dolazim biciklom, a odlazim uvijek s osmijehom.

Marina
direktorica u Upravljanju rizicima

Radim kao direktorica u Upravljanju rizicima, zadužena za tim koji se bavi uređivanjem pravila i procesa odlučivanja u kreditnom poslovanju Banke. Naravno, uz interne metodologije i pravila postupanja, fokus aktivnosti čini izgradnja informacijskih sustava koji sadrže s jedne strane pravila brzoga i automatiziranoga odlučivanja temeljem internih statističkih modela, a s druge i podršku odlučivanju u slučajevima velikih i kompleksnijih kreditnih zahtjeva. U Banci sam se zaposlila nakon diplome FER-a, što nije bio uobičajen izbor među studentskim kolegama, ali mi se inženjersko obrazovanje ovdje pokazalo korisnim i primjenjivim. Započela sam strukturirani pripravnički staž u nekoliko organizacijskih dijelova Banke, a potom je uslijedilo 18 mjeseci edukacije i rada u matičnoj kompaniji u Milanu. Povratkom u Zagreb opredijelila sam se za nastavak karijere u upravljanju rizicima jer mi se činilo zanimljivo, izazovno, novo i tehnološki napredno. Svaki mi je dan novi izazov, prilika za učenje, rješavanje problema i upoznavanje ljudi. Najvažnijim dijelom posla smatram okolinu u kojoj radim: od kolega iznimnih kvaliteta, koji si međusobno pomažu i uvijek spremno prihvaćaju nove izazove, do nadređenih koji su uz nas za slučaj da negdje „zapne“ te potiču entuzijazam i proaktivnost. Ukratko, uza sve zanimljivosti struke, na prvom mjestu ljudi oko mene čine ovaj posao vrijednim truda.

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.