• Nema rezultata za traženu pretragu

Kako postati dio PBZ Grupe?

Kako postati dio PBZ Grupe?

Selekcijski postupak

Odabir novih zaposlenika temelji se na procjeni ključnih kompetencija za pojedinu poziciju koje zaposlenik mora posjedovati kako bi njegov potencijal došao do punog izražaja na radnom mjestu za koje je odabran. U selekcijskom postupku koriste se razne metode kako bi procjene kompetencija bile što objektivnije, valjane i pouzdane. Svaki kandidat uključen u selekcijski postupak za neku poziciju u PBZ grupi sudjeluje u tri ili više selekcijskih krugova, pri čemu je zadovoljavanje kriterija uvjet za uključivanje u sljedeći korak u selekcijskom postupku. U prvom selekcijskom krugu pristupa se psihologijskom testiranju koje se sastoji od kognitivnih testova i upitnika ličnosti. Sljedeći je korak razgovor s predstavnikom Ljudskih resursa, a u trećem selekcijskom krugu u razgovoru sudjeluju rukovoditelji organizacijskoga dijela koji zapošljava novoga zaposlenika. Ovisno o poziciji koja se popunjava, selekcijski postupak može još dodatno sadržavati test poznavanja stranoga jezika, test poznavanja rada u MS Excelu, pripremu stručnih prezentacija i/ili dodatan selekcijski razgovor.

selekcijski postupak

Selekcijski krug

Po završetku selekcijskog postupka svaki kandidat koji je bio uključen u neki od selekcijskih krugova dobiva povratnu informaciju. Podatci kandidata uključenih u selekcijski postupak ostaju u bazi PBZ grupe za buduće natječaje te postoji mogućnost ponovnoga kontaktiranja s kandidatom u slučaju otvaranja pozicije koja je u skladu s njegovim profesionalnim profilom i interesima.

Predstavljanje poslodavca

Kako bismo se upoznali s potencijalnim kandidatima i prezentirali mogućnosti zaposlenja i ostvarivanja karijere u PBZ grupi, surađujemo s različitim institucijama, visokoškolskim ustanovama i studentskim udrugama. 
PBZ grupa tako je prisutna na danima karijera brojnih fakulteta diljem Hrvatske, a u prethodnih godinu dana s nama ste mogli komunicirati na Fakultetu organizacije i informatike, Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, kao i na događanjima koja je organizirala studentska udruga eStudent. U suradnji s časopisom VIDI svake godine održavamo prezentaciju Informacijske i komunikacijske tehnologije PBZ grupe najboljim studentima tehničkih fakulteta za koje PBZ grupa omogućuje 100 besplatnih jednogodišnjih pretplata na časopis VIDI.

Česta pitanja

Kako izgleda selekcijski postupak za PBZ grupu?
Selekcijski postupak za sve je kandidate jednak te uključuje psihologijsko testiranje kao prvi korak i najčešće dva kruga selekcijskih razgovora. Za pojedine natječaje postoji potreba za dodatnim krugom koji uključuje provjere specifičnih znanja relevantnih za otvorenu poziciju. 

Što ako nisam iz Zagreba i nemam mogućnost putovanja na selekciju u Zagreb?
Za sve kandidate koji nisu u mogućnosti pristupiti postupku u Zagrebu selekcijski postupak organiziramo online, u vidu online psihologijskog testiranja preko našega partnerskog portala https://www.careerathand.com/ i organizacije razgovora preko Skypea.

Kako izgleda psihologijsko testiranje?
Psihologijsko testiranje sastoji se od testova kognitivnih sposobnosti i upitnika ličnosti te ne uključuje pitanja stručnih znanja o pojedinom području. Više informacija možete pročitati u dijelu "Selekcijski postupak". 

Koliko traje psihologijsko testiranje?
Psihologijsko testiranje u prostorima Banke traje otprilike dva i pol sata, a vrijeme potrebno za završetak elektronskog testiranja okvirno je sat i pol.

Što mogu očekivati nakon što sam poslao prijavni upitnik na e-mail posao@pbz.hr?
Ako je sve u redu s Vašom otvorenom prijavom, zaprimit ćete naš e-mail zahvale. U slučaju poslovne potrebe za angažmanom kandidata Vašega profesionalnog profila, kontaktirat ćemo s Vama kako bismo Vas uključili u selekcijski postupak za otvoreno radno mjesto. 

Koliko dugo otprilike čuvate moje podatke u bazi kandidata?
Otvorene prijave kandidata u našoj se bazi pohranjuju na dvanaest mjeseci te Vas pozivamo da nakon isteka 12 mjeseci ponovite svoju prijavu kako bismo znali da ste i dalje zainteresirani za PBZ grupu kao poslodavca. U slučaju novosti u Vašem profesionalnom životopisu, prijavu možete i ranije ponoviti.
 
Što znači poslovni „dress code“?
Poslovni "dress code" isključuje odjeću neprikladnu za poslovno okruženje, odjeću od trapera ili sportsku odjeću i obuću.
 

Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.