• Nema rezultata za traženu pretragu

Tko smo mi?

Tko smo mi?

PBZ vrtić "Čigra"

Slijedeći politiku društvene odgovornosti i skrbi o zaposlenicima, otvorenjem korporativnoga vrtića 2012. godine PBZ grupa ušla je u uski krug poslodavaca koji na taj način osiguravaju bolje uvjete rada svojim zaposlenicima. Dodatnu pogodnost zaposlenicima čini i odluka Uprave Banke o sufinanciranju dijela troškova programa vrtića za djecu zaposlenika PBZ grupe, čime je cijena privatnoga korporativnog vrtića, uz subvenciju Grada Zagreba, postala vrlo prihvatljiva. Puni kapacitet vrtića je 93 djece, a svake školske godine u vrtić je upisano više od 80 djece.

PBZ vrtić Čigra

Briga o zdravlju

U PBZ grupi prepoznali smo važnost zdravstvene zaštite naših zaposlenika i očuvanja njihova fizičkoga i mentalnoga zdravlja. Stoga od 1995. godine provodimo preventivne sistematske preglede svih zaposlenih svake dvije godine. U sklopu Međunarodnoga programa zdravstvene zaštite svim zaposlenicima PBZ grupe omogućili smo pristup najuglednijim svjetskim medicinskim stručnjacima te liječenje u najboljim kliničkim centrima u svijetu.
U PBZ grupi također organiziramo različite sportske sekcije u koje se zaposlenici PBZ grupe mogu uključiti, a omogućuju zaposlenicima vođenje aktivnijega i zdravijega stila života.

Ključna razlika

Privredna banka Zagreb dobila je 2011. godine nagradu „Ključna razlika“ u kategoriji ravnopravnosti spolova te je ujedno bila finalist u izboru za nagradu u kategoriji opće ravnopravnosti. Svojom prijavom banka je dokazala stvarno poštivanje, reguliranje i provođenje brojnih aktivnosti koje su usmjerene na istinsko i neograničeno podržavanje načela zabrane diskriminacije i načela poštivanja svih razlika na temelju spola, dobi, invaliditeta i etničke pripadnosti.
Nagrada je dio projekta „Poticanje raznolikosti na hrvatskom tržištu rada“, a dodjeljuje ju Ured za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske u partnerstvu s Udrugom za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga te Institutom za razvoj tržišta rada.

Ključna razlika

Priznanje Mamforce

Privredna banka Zagreb jedna je od prvih kompanija u Hrvatskoj koje su 2014. godine dobile priznanje MAMFORCE COMPANY® za izvrsnost u provođenju obiteljski osviještene (family friendly) politike. Tradicija odgovornoga upravljanja ljudskim potencijalima osigurava zaposlenicima PBZ-a niz pogodnosti i postizanje ravnoteže posla i obiteljskoga života i nesmetan razvoj karijere.

priznanje mamforce

Socijalna zaštita

Stvaranjem socijalne sigurnosti želimo utjecati na raspoloženje i zadovoljstvo zaposlenika Grupe, a samim time i stvoriti dobre međuljudske odnose, koji su preduvjet za razvijanje zdrava timskoga duha u procesu rada. Socijalna zaštita zaposlenika PBZ grupe provodi se mnogobrojnim aktivnostima. Procedurama i pravilnicima jasno su predstavljeni uvjeti i načini brige o zaposlenicima s ciljem zaštite od različitih rizika koji se mogu pojaviti zbog određenih životnih okolnosti i situacija koje utječu na socijalnu stabilnost i sigurnost zaposlenika. U širem smislu socijalna zaštita obuhvaća i brigu o širokoj lepezi socijalnih pitanja, kao što su pružanje pomoći teško oboljelim zaposlenicima i članovima njihovih obitelji te socijalno ugroženim zaposlenicima i njihovim obiteljima. U sklopu navedenih aktivnosti pružamo pomoć djeci preminulih i bivših zaposlenika, a zaposlenicima koji imaju djecu školske dobi dajemo subvencije za nabavu školskih knjiga.

PBZ Standard

Osnovni je cilj udruge organizacija raznolikih mogućnosti kvalitetna provođenja slobodnoga vremena svojih članova. Sportske sekcije pokrivaju cjelokupnu mrežu PBZ-a te tako zaposlenici iz svih krajeva Hrvatske imaju priliku za organizirano i zajedničko vježbanje. Tijekom godine organizirana su razna sportska natjecanja poput Sportskih susreta radnika banaka i Fine te sportskih natjecanja pod organizacijom matične Banke uz slogan „We are Intesa Sanpaolo Group“. Kao dodatne mogućnosti unaprjeđenja kvalitete života naših zaposlenika s različitim ponuđačima usluga i trgovinama dogovoreni su razni popusti i pogodnosti pri kupnji koji se mogu ostvariti identifikacijom kao zaposlenik PBZ grupe.

pbz standard logo

Interne novine PBZXpress

S ciljem poboljšanja interne komunikacije u PBZ grupi 2006. godine pokrenuto je izdavanje internih novina – PBZXpressa u suradnji Ljudskih resursa i Odnosa s javnošću i marketinga. Mjesečnik PBZXpress distribuira se čitavoj PBZ grupi, a zaposlenici svoj primjerak dobivaju na ruke. Specifičnost PBZXpressa u tome je što je fokus novina na zaposlenicima koji svojim sugestijama i idejama oblikuju novine, pa su tako naši zaposlenici i autori članaka.

PBZXpress naslovna

Financijska edukacija

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu „Umjetnost štednje“ koja je pokrenuta 2017. godine uoči obilježavanja Međunarodnoga dana štednje PBZ je formirao tim od 50 volontera koji su dosad u više od 50 osnovnih i srednjih škola u dvadeset gradova proveli 210 radionica za djecu. Za osnovne škole provode se radionice pod nazivom „Djeca i štednja“ i „Ti odlučuješ“, a od 2018. godine provode se i radionice u srednjim školama pod nazivom "Financijski savjetnik". Radionice provode naši volonteri uoči obilježavanja Međunarodnoga dana štednje i Europskoga tjedna novca.
Uz navedene aktivnosti koje se odnose na financijsku edukaciju mladih, 2018. godine Svjetski dan štednje, 31. listopada, obilježili smo novom inicijativom Intese Sanpaolo pod nazivom „Rizik je posao za žene“, koja je usmjerena na osnaživanje žena u donošenju odluka koje će povećati njihovu financijsku neovisnost. Stoga je PBZ organizirao istoimenu radionicu za kolegice u Banci te okrugli stol na temu „Žene i financije“ čiji je cilj podizanje u javnosti svijesti o važnosti financijskoga osnaživanja žena, posebno u dijelu poticanja poduzetništva žena koje je još uvijek nedovoljno razvijeno. Dodatno smo u sklopu projekta financijske pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola organizirali i edukaciju "Sigurnost na internetu" te okrugli stol na temu digitalnoga bankarstva. Inicijativa pod nazivom „Muzej u školi, škola u muzeju“ uključuje organizirane posjete škola PBZ-ovu Muzeju u Zagrebu, koji je posvećen povijesti novca i štednje.

financ edukacija
Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.