• Nema rezultata za traženu pretragu

APN stambeni krediti uz državnu subvenciju

Za kupnju stana ili kuće ili gradnju kuće, prema Zakonu o subvencioniranju stambenih kredita i njegovim izmjenama.

Podnošenje zahtjeva

Ako ste zainteresirani za kredit, a ispunjavate uvjete propisane Zakonom, pozivamo vas da se javite u najbližu PBZ poslovnicu, a sve informacije o posebnoj ponudi i uvjetima za odobrenje APN stambenih kredita uz državnu subvenciju možete dobiti:

 • pozivom na besplatni info telefon 0800 365 365, te na broj +385 1 489 13 10 za pozive iz inozemstva, svaki dan od 7:30 do 21:00 sat.

Uvjeti kredita

Privredna banka Zagreb i ove godine pripremila je posebnu ponudu stambenih kredita uz državnu subvenciju namijenjenih za kupnju stana/kuće ili gradnju kuće, prema Zakonu o subvencioniranju stambenih kredita i njegovim izmjenama (NN 65/17, 61/18, 66/19 i 146/2020).

 • U prvih pet godina otplate država subvencionira od 30% do 51% mjesečnog obroka ili anuiteta, a postotak subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje odnosno gradi.
 • Ako podnositelj zahtjeva ili član njegova kućanstva imaju djecu koja u trenutku zaključenja ugovora o subvencioniranju stambenog kredita nisu starija od 18 godina, dodatno se subvencionira kredit za jednu godinu po svakom djetetu.
 • Razdoblje subvencioniranja kredita moguće je produljiti za dvije godine za svako živo rođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita.
 • Ako podnositelj zahtjeva ili član njegova domaćinstva imaju utvrđeni invaliditet veći od 50% tjelesnog oštećenja ili se isto utvrdi u tijeku subvencioniranja kredita, razdoblje subvencioniranja kredita dodatno se produljuje za dvije godine.
Posebne pogodnosti

Posebne pogodnosti

 • bez troška procjene nekretnine
 • iznos kredita do 100% procijenjene vrijednosti nekretnine koja se daje u zalog
 • povoljniji uvjeti odobravanja standardnih nenamjenskih kredita - niža kamatna stopa za 1,5 p.p. od važećih kamatnih stopa za standardne nenamjenske kredite
 • mogućnost realizacije jednog kredita koji obuhvaća subvencionirani dio kupoprodajne cijene/iznosa za izgradnju i nesubvencionirani dio
Korisnici kredita

Korisnici kredita

Fizičke osobe - potrošači (rezidenti*) koji ispunjavaju uvjete kreditiranja Banke, koji u trenutku realizacije kredita nisu starije od 45 godina i koji ispunjavaju uvjete propisane Zakonom:

 • da u vlasništvu nemaju stan, odnosno kuću ili koji u vlasništvu imaju samo jedan stan ili kuću koji/koja je u takvom stanju uporabljivosti da postoje osnovni higijensko-tehnički uvjeti za život, a koju prodaju radi kupnje većeg stana ili kuće odnosno gradnje kuće zbog potreba vlastitog stanovanja; ukoliko klijenti kupuju veći stan ili kuću, postojeću nekretninu trebaju prodati u roku od 2 godine,
 • da bračni ili izvanbračni drug, životni partner ili neformalni životni partner (dalje u tekstu: bračni drug) u vlasništvu nema stan, odnosno kuću ili koji u vlasništvu ima samo jedan stan ili kuću koji/koja je u takvom stanju uporabljivosti da postoje osnovni higijensko-tehnički uvjeti za život, a koju prodaje radi kupnje većeg stana ili kuće odnosno gradnje kuće zbog potreba vlastitog stanovanja; ukoliko klijent kupuje veći stan ili kuću, postojeću nekretninu treba prodati u roku od 2 godine.

* Sukladno Zakonu o deviznom poslovanju rezidentima se smatraju fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj ili fizičke osobe koje u Republici Hrvatskoj borave na osnovi važeće dozvole boravka u trajanju najmanje 183 dana, osim diplomatskih i konzularnih predstavnika stranih zemalja te članova njihovih obitelji.

Fleksibilnost izbora

Fleksibilnost izbora

 • nije potreban status klijenta
 • način otplate kredita: u jednakim mjesečnim anuitetima ili mjesečnim ratama
 • datum otplate kredita: bilo koji dan u mjesecu

U iznos kredita za subvenciju može se uključiti i povrat kapare klijentu.

Privredna banka Zagreb d.d. lider je u tržišnom udjelu u ovom segmentu kreditiranja građana te Vaš siguran partner u realizaciji subvencioniranog kredita.

 

Uskladite svoje financijske obveze

Uskladite svoje financijske obveze

Saznajte zašto je važno pravovremeno izvršavanje financijskih obveza.
Trebate pomoć?

Odgovorit ćemo na sva vaša pitanja

U svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva www.pbz.hr koristi kolačiće (cookies). Postavke kolačića možete kontrolirati i prilagođavati u vašem web pregledniku. Klikom na "Postavke kolačića" možete postaviti njihova ograničenja.