Tekući račun u kunama

Otvaranjem tekućeg računa na koji primate plaću ili mirovinu u PBZ-u ostvarujete brojne pogodnosti. Osim povoljne naknade za vođenje računa tu je i prekoračenje, obročna otplata i Visa Inspire debitna kartica.
Više od 800.000 građana ukazalo je povjerenje PBZ tekućem računu u kunama i PBZ platnoj kartici.

Otvorite tekući račun u kunama u vama najbližoj PBZ poslovnici.

Pogodnosti PBZ tekućeg računa u kunama:  

 • jednostavan i brz pristup novcu: Visa Inspire karticom, internetskim, mobilnim ili telefonskim bankarstvom, trajnim nalogom, nalogom za plaćanje i dr.
 • prekoračenje po tekućem računu u kunama odmah po uplati prvog redovnog primanja i do 40.000 kuna
 • obročna otplata putem Visa Inspire kartice bez kamata i naknada i do 36 mjeseci, na POS uređajima PBZ Grupe instaliranim na više od 23.000 prodajnih mjesta
 • niže kamate na iskorišteni iznos prekoračenja i naknade za vođenje tekućeg računa u kunama sukladno nagradnom paketu Inovacija
 • globalna prihvaćenost - Visa Inspire kartica je prihvaćena na više od 33 milijuna prodajnih mjesta, u više od 200 zemalja
 • beskontaktno plaćanje - omogućuje plaćanje manjih iznosa bez unosa PIN-a ili potpisa na svim prodajnim mjestima sa oznakom Visa payWave
 • mogućnost dostave stanja računa putem SMS-a
 • dostava izvoda tekućeg računa u kunama na e-mail bez naknade.

Naknada za vođenje PBZ tekućeg računa u kunama:

 • mjesečna je i smanjuje se sukladno paketu Inovacija kako slijedi:

Broj paketa

Umirovljenici

Ostali

bez paketa

3,50 kn

7,00 kn

paket "3" (korištenje 3 grupe proizvoda)

3,33 kn

6,65 kn

paket "4" (korištenje 4 grupe proizvoda)

3,15 kn

6,30 kn

paket "5" (korištenje 5 grupe proizvoda)

2,80 kn

5,60 kn

paket "6" (korištenje 6 i više grupa proizvoda)

2,45 kn

4,90 kn

 • prva redovna mjesečna naknada za vođenje tekućeg računa u kunama naplatit će se nakon 90 dana od dana otvaranja računa
 • za vođenje studentskog tekućeg računa u kunama naknada se ne naplaćuje
 • naknada za vođenje tekućeg računa u kunama za umirovljenike naplaćuje se punoljetnim korisnicima tekućeg računa koji ostvaruju primanja na tekući račun u kunama samo s osnova uplata mirovine. Ako osim uplata mirovina, korisnik na tekući račun u kunama prima i uplate koje nisu mirovine (plaća, druga redovita novčana primanja i sl.), kao i u slučaju prestanka uplata s osnovu mirovina u neprekidnom razdoblju od tri mjeseca uzastopce, Banka će Korisniku naplatiti redovnu mjesečnu naknadu za vođenje tekućeg računa u kunama.

Ugovorite PBZ tekući račun u kunama:

 • dovoljno je predočiti identifikacijsku ispravu tj. službeni dokument s fotografijom osobe (osobna iskaznica za rezidenta odnosno putovnica ili osobna iskaznica za nerezidenta)
 • nakon ugovaranja PBZ tekućeg računa u kunama, postajete korisnik Visa Inspire kartice za raspolaganje sredstvima na vašem tekućem računu u kunama
 • možete opunomoćiti jednu ili više osoba da raspolažu sredstvima na vašem tekućem računu u kunama. 

Usmjerite redovita primanja na tekući račun u kunama u PBZ-u i stavit ćemo vam na raspolaganje prekoračenje najmanje u iznosu koji ste imali u drugoj banci, a najviše do 40.000 kuna.

 • obnavlja se šestomjesečno u visini prosjeka primanja isplaćenih u zadnjih šest mjeseci
 • najviši iznos je tri plaće ili mirovine, a najviše do 40.000 kuna.

Kamatna stopa na iskorišteni iznos prekoračenja:

 • uz korištenje više grupa proizvoda PBZ-a, kamatna stopa na iskorišteni iznos prekoračenja se smanjuje sukladno paketu Inovacija i to kako slijedi:

Broj paketa

Visina kamatne stope

bez paketa

9,28%

paket "3" (korištenje 3 grupe proizvoda)

8,78%

paket "4" (korištenje 4 grupe proizvoda)

8,28%

paket "5" (korištenje 5 grupe proizvoda)

7,78%

paket "6" (korištenje 6 i više grupa proizvoda)

7,28%

 

 

 

Svakodnevnu kupovinu uvelike olakšava Visa Inspire kartica s kojom možete plaćati jednokratno i na rate bez kamata i naknada uz mjesec dana odgode plaćanja prve rate.

Pogodnosti plaćanja obročnom otplatom Visa Inspire karticom do 36 rata možete iskoristiti na POS uređajima PBZ-a instaliranim na više od 24.000 prodajnih mjesta u Hrvatskoj.

Broj rata ovisi o iznosu i uvjetima prodajnog mjesta partnera, a popis partnera i prodajnih mjesta možete pronaći u brošuri.

 

 

 IKEA - posebna ponuda od 6.5. do 30.6.2019.

Uredite svoj životni prostor kreativno, moderno i praktično u robnoj kući IKEA uz mogućnost plaćanja Visa Inspire karticom do 24 rate bez kamata i naknada uz mjesec dana počeka plaćanja prve rate.

 

BOSCH i BUDERUS - posebna ponuda do 30.6.2019.

Iskoristite posebnu pogodnost za kupnu Bosch i Buderus energetski učinkovitih uređaja za grijanje i pripremu tople vode uz obročno plaćanje Visa Inspire karticom do 24 rate bez kamata i naknada uz mjesec dana počeka plaćanja prve rate.

Popis prodajnih mjesta možete pronaći na stranicama: www.bosch-climate.com.hr i www.buderus.com.hr.

*Pogodnost obročne otplate mogu koristiti klijenti koji primaju redovna primanja na PBZ tekući račun u kunama i imaju prekoračenje.

 

 

Dodatne informacije potražite:

 • na besplatnom info telefonu 0800 365 365
 • u vama najbližoj PBZ poslovnici.

Kliknite za chat!