Trebam kredit

Unaprijedite svoje poslovanje, proširite kapacitete ili otvorite nova tražišta. U tome će vam pomoći PBZ jer je pripremio za vas kreditne linije za poticanje razvoja obrtnika te malog i srednjeg poduzetništva.

Online kredit

Online kredit je vrsta kratkoročnog kredita namijenjenog mikro segmentu poslovnih subjekata (obrtnika i malih poduzetnika koji ostvaruju do 10 milijuna kuna godišnjeg prihoda). 

Bitne značajke su obrada kredita bez suvišne dokumentacije te jednostavno i brzo internetsko ugovaranje i to:

 • bez dodatnih instrumenata osiguranja
 • bez suvišne dokumentacije 
 • uz uštedu potrošnje papira odnosno zaštite naše prirode
 • velika ušteda vremena, kako klijenta, tako i djelatnika Banke
 • jednostavno i brzo online ugovaranje – ovo je kredit u tri klika!
 • cjelokupni proces dobivanja kredita traje svega nekoliko sati
Pročitajte više

Prekoračenje po poslovnom računu

Ova vrsta kredita je dizajnirana za lakše upravljanje sa likvidnošću te povremeno i kratkotrajno korištenje tijekom mjeseca.

Kamatna stopa obračunava se dnevno i to samo na iskorišteni dio prekoračenja. Ukupno obračunata kamata naplaćuje se na kraju tekućeg mjeseca.

Trajni boravak u dopuštenom prekoračenju sužava izglede za sljedeću obnovu prekoračenja. U slučaju kontinuirane potrebe za sredstvima, preporučujemo korištenje troškovno primjerenijih kreditnih proizvoda poput PBZ kredita za obrtna sredstva ili PBZ investicijskih kredita.

Pročitajte više

Dugoročni kredit iz sredstava EIB-a

Zdrave investicije su osnova uspjeha svakog poduzeća ili obrta. PBZ je s Europskom investicijskom bankom (EIB) dizajnirao kreditnu liniju za investicije u izgradnju, kupnju i adaptaciju proizvodnih i poslovnih prostora, nabavu opreme, strojeva, vozila i ICT infrastrukture.

Širinom mogućnosti financiranja te rokovima kredita do 10 godina otvaraju se mogućnosti za financiranje kvalitetnih poduzetničkih projekata.

Napomena: kako se određene djelatnosti ne financiraju, molimo Vas da se za sve pojedinosti obratite svom menadžeru za odnose s klijentima.

Pročitajte više

INNOVFIN jamstvo

Privredna banka Zagreb d.d. i Europski investicijski fond (EIF) potpisali su sporazum o jamstvu koje će PBZ omogućiti da inovativnim malim, srednjim i srednje kapitaliziranim tvrtkama u Hrvatskoj osigura kredite u vrijednosti od 25 milijuna eura.

InnovFin jamstvo Europskog Investicijskog fonda (EIF) financijski je potpomognuto od strane Europske komisije u okviru financijskog instrumenta Obzor 2020 i Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU). EFSU je pokrenut u sklopu inicijative "Plan ulaganja za Europu" s ciljem pružanja podrške u financiranju i provedbi produktivnih investicija na području Europske Unije, te osiguranja lakšeg pristupa financiranju. Namijenjeno je malim i srednjim poduzetnicima koji su fokusirani na istraživanje, razvoj i inovacije te imaju potencijal za inovacije. 

 

Pročitajte više

PBZ COSME KREDITI ZA OBRTNA SREDSTVA I INVESTICIJE

Kreditni program za vaš lakši pristup sredstvima!

Kreditni program dostupan uz izuzetno povoljne uvjete financiranja čija je glavna karakteristika smanjenje zahtjeva za instrumentima osiguranje. Drugim riječima, olakšan je pristup sredstvima jer se kreditiranje odvija uz zadužnicu u mjenicu i druge instrumente osiguranjem, ali bez hipoteke.

Ovo financiranje omogućeno je zahvaljujući  garanciji osiguranoj u sklopu COSME programa, iz sredstava Europskog fonda za strateške investicije (EFSI), kao dio "Investicijskog plana za Europu". Svrha EFSI-ja je pružiti podršku financiranju i provedbi investicija u Europskoj uniji te osigurati veću dostupnost financiranja: Access to finance portal.

Koje su prednosti COSME kreditnog programa?

 • lakši i jednostavniji pristup sredstvima
 • smanjeni zahtjev za instrumentima osiguranja - BEZ HIPOTEKE NA NEKRETNINE
 • povoljniji uvjeti financiranja
 • brža obrada kreditnog zahtjeva
 • duži rokovi otplate kredita
Pročitajte više

PBZ krediti za energetsku obnovu zgrada

Imate ogromne račune za grijanje ili zbog klimatizacije prostora? Stare i dotrajale prozore u stanu ili zgradi? Krov koji prokišnjava i stvara ogromne probleme Vama i Vašim susjedima? Možda pročelje zgrade je oronulo i vapi za obnovom? Provjerite koja riješena možete napraviti s našom ponudom PBZ kreditima za energetsku obnovu zgrada.

Pročitajte više

ESIF ograničeno portfeljno jamstvo

Privredna banka Zagreb d.d. i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije - HAMAG-BICRO potpisale su Sporazum o ograničenom portfeljnom jamstvu financiranim iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF). ESIF jamstva namijenjena su obrtnicima, mikro, malim i srednjim poduzetnicima, a HAMAG-BICRO njima osigurava povrat dijela glavnice kredita koji Banka odobri poduzetnicima.

 

Pročitajte više

ESIF pojedinačna jamstva

Privredna banka Zagreb d.d. i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije - HAMAG-BICRO potpisale su Sporazum o financiranju za izdavanje pojedinačnih jamstava financiranih iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF) na temelju kojeg će HAMAG-BICRO odobravati jamstva za investicijske kredite i kredite za obrtna sredstva.

 

Pročitajte više

ESIF Krediti za rast i razvoj

"ESIF Krediti za rast i razvoj" financijski je instrument koji su pokrenuli Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i HBOR u suradnji s nekoliko poslovnih banaka. Privredna banka Zagreb jedna je od sudionika u ovom financijskom instrumentu, i nudi povoljnije uvjete financiranja u odnosu na druge banke koje sudjeluju u istom programu.

 

Pročitajte više

Posebni kreditni programi

Unaprijedite svoje poslovanje i uključite se u svijet poduzetništva. U tome će vam pomoći PBZ jer je pripremio za vas posebne kreditne programe za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Pročitajte više