Časopis Global Finance proglasio je PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj u kategoriji Best Emerging Markets Bank 2015.

Zagreb, 13. ožujka 2015. - Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb d.d. (PBZ) članicu Intesa Sanpaolo Grupe najboljom bankom u Hrvatskoj u kategoriji Best Emerging Markets Bank 2015. na području Srednje i Istočne Europe, u okviru ekskluzivnog istraživanja koje će biti objavljeno u svibanjskom izdanju časopisa. Urednici časopisa Global Finance, s informacijama koje dobivaju od ekonomskih analitičara, direktora korporacija te bankarskih konzultanata, odabrali su najbolju banku na tržištima u razvoju u regiji u 21 zemlji. Kriteriji za odabir najboljih banaka bili su: financijski pokazatelji, strateški odnosi, korisničke usluge, konkurentnost cijena te inovativnost proizvoda.

Osim toga, anketa Global Financea je provedena i među korporativnim čitateljima kako bi se povećala točnost i pouzdanost rezultata. "Ova nagrada za PBZ osim što predstavlja priznanje poslovne kvalitete i izvrsnosti obvezuje nas da i dalje nastavimo s razvojem inovativnih i konkurentnih proizvoda i usluga koji će doprinijeti još višoj kvaliteti u pružanju usluga te većem zadovoljstvu i lojalnosti naših klijenata".

Već 22. godinu Global Finance odabire vrhunske aktere u bankarstvu na tržištima u razvoju. Istraživanje pokriva banke u Južnoj Americi, Srednjoj i Istočnoj Europi, Aziji-Pacifiku, Bliskom istoku i Africi.