Privredna banka Zagreb pridružila se inicijativi za energetsku učinkovitost

27. studenoga 2014. - Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ), druga najveća financijska institucija u Hrvatskoj pridružuje se Regionalnom programu energetske učinkovitosti Zapadnog Balkana (Western Balkans Sustainable Energy Efficiency Facility II - WeBSEFF II), inicijativi EBRD-a iz listopada 2013., kojoj je cilj pružanje podrške efikasnijem korištenju i štednji energije u regiji.

O okviru ovog programa Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Privrednoj banci Zagreb kredit u iznosu 15 milijuna eura namijenjen financiranju projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u privatnom sektoru te jedinicama lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj.
Kreditna linija je podržana bespovratnim sredstvima (poticajima) za klijente i tehničkom pomoći koje osigurava Europska unija kroz Regionalni program za energetsku učinkovitost za Zapadni Balkan i EBRD-ov posebni dioničarski fond.