Trebam kredit

Unaprijedite svoje poslovanje, proširite kapacitete ili otvorite nova tražišta. U tome će vam pomoći PBZ jer je pripremio za vas kreditne linije za poticanje razvoja obrtnika te malog i srednjeg poduzetništva.

Online kredit

Online kredit je vrsta kratkoročnog kredita namijenjenog mikro segmentu poslovnih subjekata (obrtnika i malih poduzetnika koji ostvaruju do 10 milijuna kuna godišnjeg prihoda). 

Bitne značajke su obrada kredita bez suvišne dokumentacije te jednostavno i brzo internetsko ugovaranje i to:

 • bez dodatnih instrumenata osiguranja
 • bez suvišne dokumentacije 
 • uz uštedu potrošnje papira odnosno zaštite naše prirode
 • velika ušteda vremena, kako klijenta, tako i djelatnika Banke
 • jednostavno i brzo online ugovaranje – ovo je kredit u tri klika!
 • cjelokupni proces dobivanja kredita traje svega nekoliko sati
Pročitajte više

Prekoračenje po poslovnom računu

Ova vrsta kredita je dizajnirana za lakše upravljanje sa likvidnošću te povremeno i kratkotrajno korištenje tijekom mjeseca.

Kamatna stopa obračunava se dnevno i to samo na iskorišteni dio prekoračenja. Ukupno obračunata kamata naplaćuje se na kraju tekućeg mjeseca.

Trajni boravak u dopuštenom prekoračenju sužava izglede za sljedeću obnovu prekoračenja. U slučaju kontinuirane potrebe za sredstvima, preporučujemo korištenje troškovno primjerenijih kreditnih proizvoda poput PBZ kredita za obrtna sredstva ili PBZ investicijskih kredita.

Pročitajte više

Dugoročni i kratkoročni krediti (uz valutnu klauzulu EUR) EBRD za financiranje izvoza

Izvoznik ste? Trebate kredit koji je namijenjen za potporu i unapređenje izvoza? Imamo za vas kredite ročnosti od 3 mjeseca do 3 godine:

 • za financiranje pripreme izvoza (pre-shipment finance)
 • za financiranje izvršenog izvoza - do naplate (post-shipment finance)
 • ostala financiranja obrtnog kapitala neophodnog za realizaciju zaključenih izvoznih ugovora
Pročitajte više

Dugoročni kredit iz sredstava EIB-a

Zdrave investicije su osnova uspjeha svakog poduzeća ili obrta. PBZ je s Europskom investicijskom bankom (EIB) dizajnirao kreditnu liniju za investicije u izgradnju, kupnju i adaptaciju proizvodnih i poslovnih prostora, nabavu opreme, strojeva, vozila i ICT infrastrukture.

Širinom mogućnosti financiranja te rokovima kredita do 10 godina otvaraju se mogućnosti za financiranje kvalitetnih poduzetničkih projekata.

Napomena: kako se određene djelatnosti ne financiraju, molimo Vas da se za sve pojedinosti obratite svom menadžeru za odnose s klijentima.

Pročitajte više

PBZ COSME KREDITI ZA OBRTNA SREDSTVA I INVESTICIJE

Kreditni program za vaš lakši pristup sredstvima!

Kreditni program dostupan uz izuzetno povoljne uvjete financiranja čija je glavna karakteristika smanjenje zahtjeva za instrumentima osiguranje. Drugim riječima, olakšan je pristup sredstvima jer se kreditiranje odvija uz zadužnicu u mjenicu i druge instrumente osiguranjem, ali bez hipoteke.

Ovo financiranje omogućeno je zahvaljujući  garanciji osiguranoj u sklopu COSME programa, iz sredstava Europskog fonda za strateške investicije (EFSI), kao dio "Investicijskog plana za Europu". Svrha EFSI-ja je pružiti podršku financiranju i provedbi investicija u Europskoj uniji te osigurati veću dostupnost financiranja: Access to finance portal.

Koje su prednosti COSME kreditnog programa?

 • lakši i jednostavniji pristup sredstvima
 • smanjeni zahtjev za instrumentima osiguranja - BEZ HIPOTEKE NA NEKRETNINE
 • povoljniji uvjeti financiranja
 • brža obrada kreditnog zahtjeva
 • duži rokovi otplate kredita
Pročitajte više

Dugoročni kredit iz sredstava GGF-a za financiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije

Obnavljate pročelje višestambene zgrade, mijenjate dotrajalu opremu energetski učinkovitijom, instalirate solarne elektrane, gradite hidroelektrane?

PBZ d.d. je s GGF-om* zaključio kreditnu liniju za financiranje projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. 

*GGF (Green for Growth Fund) - pokrenut u prosincu 2009. od KfW (Njemačka razvojna banka) i EIB (Europske investicijske banke) uz financijsku potporu Europske komisije i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Green for Growth Fund, Southeast Europe (GGF) je posvećen jačanju energetske učinkovitosti i poticanju korištenja obnovljivih izvora energije u jugoistočnoj Europi.

Pročitajte više

PBZ krediti za energetsku obnovu zgrada

Imate ogromne račune za grijanje ili zbog klimatizacije prostora? Stare i dotrajale prozore u stanu ili zgradi? Krov koji prokišnjava i stvara ogromne probleme Vama i Vašim susjedima? Možda pročelje zgrade je oronulo i vapi za obnovom? Provjerite koja riješena možete napraviti s našom ponudom PBZ kreditima za energetsku obnovu zgrada.

Pročitajte više

ESIF Krediti za rast i razvoj

"ESIF Krediti za rast i razvoj" financijski je instrument koji su pokrenuli Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i HBOR u suradnji s nekoliko poslovnih banaka. Privredna banka Zagreb jedna je od sudionika u ovom financijskom instrumentu, i nudi povoljnije uvjete financiranja u odnosu na druge banke koje sudjeluju u istom programu.

 

Pročitajte više

Posebni kreditni programi

Unaprijedite svoje poslovanje i uključite se u svijet poduzetništva. U tome će vam pomoći PBZ jer je pripremio za vas posebne kreditne programe za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Pročitajte više