Poziv na dostavu pretprijava za program Eurostars 2

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u program Eurostars-2. Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.

Ciljevi programa

 • Potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet
 • Potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika
 • Stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman

Rok: za pretprijave do 20. siječnja 2017. godine

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u program Eurostars-2. Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.

Ciljevi programa

 • Potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet
 • Potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika
 • Stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman

Prihvatljivi prijavitelji: glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME). Najmanje 50% aktivnosti treba provoditi partner koji je R&D performing SME. Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća.

Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član HR konzorcija.  Obrti, fizičke osobe ne mogu sudjelovati u programu. Velika poduzeća mogu sudjelovati jedino uz 100%-tno samostalno financiranje.

Prihvatljive aktivnosti: aktivnosti projekta na bilo kojem tehnološkom području koji ima civilnu svrhu i usmjeren je na razvoj novih proizvoda, procesa ili usluga vremenskog trajanja ne dužeg od 36 mjeseci.

Vrijednost financiranja: najviše 200.000,00 EUR  ili do 70 % opravdanih troškova hrvatskog partnera na projektu, ovisno što je manje.

Rok za pretprijavu: do 20. siječnja 2017. godine

Puna prijava se sastoji od dva koraka:

 1. Online prijava putem popunjavanja Eurostars Obrasca za prijavu (eng. Eurostars Application Form) s rokom do 2. ožujka 2017. godine
 2. Nacionalna dokumentacija za hrvatske partnere agenciji HAMAG-BICRO prema Priručniku za program Eurostars s rokom do 9. ožujka 2017. godine.

Dodatne informacije potražite:

 • na našoj karti gdje možete pronaći vama najbliži PBZ Sinergo desk, a detaljne kontakte pogledajte ovdje
 • na našem besplatnom info telefonu: 0800 PBZ COM (0800 729 266)
 • obratite nam se na e-mail adresu: com@pbz.hr
 • kontaktirajte svog menadžera za odnose s klijentima.

Konzultantske usluge i edukacija

EU PROJEKTI – Obrt za poslovno savjetovanje i ostale usluge
A: Almeria Centar (Uredski prostori “D”), Ulica grada Vukovara 284, Zagreb
T/F: + 385 1 5534 878
E: info@eu-projekti.com