30 milijuna eura za Marinu Dalmacija i Marinu Borik

Zagreb/Zadar 19. kolovoza 2014. - Danas je potpisan Ugovor o sindiciranom kreditu u ukupnom iznosu od 30 milijuna eura za Marinu Dalmacija i Marinu Borik. U sindikatu banaka prevođenih EBRD-om kao aranžerom, sudjeluju Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) kao agent („facility“ i „security agent“) i Erste & Steiermärkische Banka d.d., i to svaka od banaka s iznosom od 10 milijuna eura. Sredstva sindiciranog kredita će se koristiti za obnovu i proširenje postojeće infrastrukture te unapređenje i razvoj usluga u marinama s ciljem daljnjeg jačanja nautičkog turizma u Hrvatskoj.

Marina Dalmacija i Marina Borik u vlasništvu su Dogus Holdinga - jednog od najvećih poslovnih konglomerata u Turskoj, sa značajnim iskustvom u upravljanju marinama. Ove dvije marine Grupa Dogus je preuzela 2012. godine i čine dio ambicioznih planova razvoja Dogus Grupe. Marina Dalmacija najveća je marina na Jadranu, nalazi se u Sukošanu i ima 1141 vez, a Marina Borik je mala butik marina u zapadnom dijelu Zadra. S obzirom da je turizam jedan od ključnih sektora hrvatskog gospodarstva, za istaknuti je posebno visok potencijal nautičkog turizma i ovo ulaganje koje će doprinijeti njegovoj nadogradnji prema međunarodnim standardima.