Vi ste ovdje

Cardif osiguranje i PBZ potpisali ugovor o suradnji

Zagreb, 2. ožujka 2010. – Cardif osiguranje i Privredna banka Zagreb d.d. danas su potpisali ugovor, kojim su započeli zajedničku suradnju na uvođenju programa Osiguranja sposobnosti vraćanja gotovinskih kredita. Ugovor su potpisali: Ana Ivančić, predsjednica Uprave Cardif osiguranja i Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a zadužen za Grupu poslova sa stanovništvom.

Osiguranje sposobnosti vraćanja kredita pripada grupi neživotnih osiguranja, a namijenjeno je klijentima Privredne banke Zagreb d.d., budućim korisnicima nenamjenskih gotovinskih kredita, koji se žele osigurati od rizika nemogućnosti otplate kredita u slučaju duljeg bolovanja, gubitka posla (otkaza) te smrti uslijed bolesti ili nesretnog slučaja.

Osiguranje pruža niz prednosti za korisnike kredita, s obzirom da u slučaju nepredvidivih životnih situacija kod osiguranika otklanja brigu o otplati kredita, pruža ekonomsku sigurnost za obitelj i olakšava traženje novog posla ili liječenje. Po nastupu osiguranog slučaja uslijed smrti osiguranika Cardif osiguranje preuzima kompletnu otplatu kredita, dok će u slučaju gubitka posla umjesto osiguranika platiti do 6, a u slučaju bolovanja do 12 anuiteta kredita po štetnom događaju. Tijekom trajanja osiguranja, moguće je ukupno pokriće do 18 anuiteta za slučaj gubitka posla ili do 24 anuiteta u slučaju bolovanja.

Ugovaranje osiguranja je jednostavno i brzo, a isplata naknade štete ako su ispunjeni svi potrebni preduvjeti, osigurana je bez obzira na postojanje drugih polica osiguranja.

"Započinjanje suradnje sa Privrednom bankom Zagreb za Cardif osiguranje predstavlja značajan iskorak u dosadašnjem poslovanju kroz mogućnost ponude naših proizvoda znatno širem krugu potencijalnih korisnika kredita. Osiguravateljni proizvodi Cardif osiguranja tijekom nešto više od dvije godine koliko smo prisutni na hrvatskom tržištu, prepoznati su kao stvarna dodatna vrijednost korisnicima kredita u ovim teškim i nesigurnim vremenima.

Sigurna sam da potpisivanje ovog ugovora predstavlja tek početak jedne duge suradnje", izjavila je nakon potpisivanja Ana Ivančić, predsjednica Uprave Cardif osiguranja. "Privredna banka Zagreb kontinuirano radi na unapređenju i razvoju svojih proizvoda i usluga, a što potvrđuje i ovo novo, u suradnji s Cardif osiguranjem, uvođenje programa Osiguranja sposobnosti vraćanja gotovinskih kredita. Vjerujem da će ovaj program osiguranja, koji korisnicima pruža izvjesnu ekonomsku sigurnost u slučaju nepredvidivih životnih situacija biti prepoznat i od strane naših klijenata, budućih korisnika PBZ gotovinskih kredita. Pored koncepta ne podizanja kamatnih stopa u protekle dvije godine na postojeće kredite, s čim smo bili iznimka među svim velikim bankama u zemlji, mi ostajemo dosljedni i na planiranju zaštite ne samo našeg poslovanja nego i naših klijenata, te stoga mogu najaviti i u budućnosti nove proizvode bankoosiguranja koji će pružati zaštitu našim klijentima i kod drugih kreditnih proizvoda, izjavio je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a.