Vi ste ovdje

Global Finance proglasio Intesu Sanpolo najboljom bankom u Italiji u kategoriji "Za najbolju banku na razvijenim svjetskim tržištima"

Milano, 5. travnja 2013. – Intesu Sanpaolo američki je časopis GLOBAL FINANCE (www.gfmag.com) proglasio “Najboljom bankom u Italiji” u kategoriji “Global Finance World's Best Developed Markets Banks 2013”.

Izdavači časopisa Global Finance, kojima su pomagali financijski analitičari i vodeći stručnjaci iz korporativnog svijeta, ispitali su glavne banke diljem svijeta. Promatrani objektivni kriteriji uključivali su: rast aktive, kvalitetu aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateške odnose, nov poslovni razvoj te inovacije proizvoda.
Subjektivni su kriteriji uključivali mišljenja analitičara tržišta kapitala, analitičara kreditnog rejtinga te ostalih iz te industrije.

Enrico Cucchiani, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo, komentirao je sljedeće: "Ponosan sam na ovo priznanje Intesi Sanpaolo kao benchmark igraču na tržištu. S obzirom na teške i volatilne okolnosti, Intesa Sanpaolo odlučila je slijediti razboritu strategiju i definirala je jasne upravljačke prioritete koji prednost daju bilanci i likvidnosti kako bi se postigla održiva profitabilnost. Bez obzira na talijansko recesijsko okruženje, Grupa posluje u skladu ili čak bolje od glavnih europskih banaka slične veličine s obzirom na većinu pokazatelja, a takvo poslovanje će i dalje biti naša “zvijezda vodilja”. “Štoviše, mi smo jedna od nekolicine banaka u svijetu koja je već usklađena s Baselom 3”, podsjetio je.

“Ove godine banke pobjednice imaju nešto zajedničko, a to je usredotočenost na potrebe svojih klijenata,” rekao je izdavač časopisa Global Finance, Joseph D. Giarraputo.
“Specifični tržišni uvjeti zasigurno se razlikuju u pojedinim regijama, a općeniti uvjeti za globalno financijsko tržište ostaju teški. Ove banke prepoznaje se radi njihovih izuzetnih postignuća unatoč teškoćama.”

Intesa Sanpaolo aktivna je u više od 40 zemalja svijeta. Putem kontroliranih banaka, predvođenih Međunarodnim sektorom banaka podružnica, Grupa strateški pokriva područje u još 12 zemalja u srednjoj i istočnoj Europi, na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi pružajući usluge građanima, te usluge u komercijalnom i korporativnom bankarstvu, zahvaljujući više od 1.500 podružnica i 8,3 milijuna klijenata. Nadalje, zahvaljujući lancu podružnica, uredima i specijaliziranim bankama u korporativnom bankarstvu,Intesa Sanpaolo je prisutna u 29 zemalja, podržavajući prekogranične aktivnosti za korporativne klijente i poduzeća putem Međunarodnog sektora za korporativno i investicijsko bankarstvo.