Vi ste ovdje

Global Finance proglasio PBZ najboljom internet bankom u Hrvatskoj

Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banka Zagreb d.d. članicu Intesa Sanpaolo Grupe već drugi put zaredom  najboljom internet bankom u Hrvatskoj u kategoriji World’s Best Internet Banks u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Ovo je već četrnaesta godina od kada Global Finance proglašava najbolje u kategoriji World’s Best Internet Banks. Više o pobjednicima bit će objavljeno u rujanskom izdanju časopisa. Pobjednici prvog kruga ubrajaju se u sljedeće kategorije: Best Corporate/Institutional Internet Banks i Best Consumer Internet Banks na razini zemalja. Pobjednike je birala komisija sastavljena od svjetski poznatih stručnjaka iz Infosysa i urednici časopisa Global Finance koji su bili odgovorni za konačni izbor.  Kriteriji za odabir najboljih banaka bili su:  strategija za pridobivanje i pružanje usluga online klijentima, uspjeh u pridobivanju klijenata da se služe internet uslugama, rast broja online klijenata, široka ponuda proizvoda, dokaz o financijskim rezultatima internetskih inicijativa te dizajn i funkcionalnost web stranice. 
 
U PBZ-u se preko 90% platnih transakcija obavlja putem elektroničkih kanala. Bilježimo stalan rast korisnika internetskog bankarstva i danas imamo oko 270.000 korisnika internetskog bankarstva fizičkih i pravnih osoba te više od 70.000 korisnika mobilnog bankarstva. U zadnjih godinu dana rast transakcija putem internetskog bankarstva u segmentu poslovanja s građanima iznosio je 16%, a rast transakcija mobilnog bankarstva čak 110%. PBZ kontinuirano unapređuje i razvija usluge suvremenog bankarstva, a posljednja u nizu usluga koju je Banka ponudila svojim klijentima je usluga mobilnog bankarstva mPBZ čije funkcionalnosti stalno nadograđuje, a što potvrđuju i najnovije – skeniranje 2D bar koda i trgovanje vrijednosnicama na Zagrebačkoj burzi. Internetsko bankarstvo PBZ-a od početka je implementirano s najvišim sigurnosnim standardima koji se redovno usklađuju s razvojem tehnologije. Takav jak sigurnosni aspekt omogućuje nam da klijentima ponudimo uslugu koja nema ograničenja na iznos, vrijeme ili mjesto obavljanja transakcije. Osim toga, u prilog kvaliteti usluge govori i činjenica da je PBZ365 @ NET  usluga internetskog bankarstva zahvaljujući korištenju napredne dvofaktorske autentikacije najsigurniji oblik elektroničkog bankarstva za koji je PBZ među prvima u regiji i prva banka u Hrvatskoj dobila ISO 27001:2005 certifikat za sigurnost.

Privredna banka Zagreb d.d. je internetsko bankarstvo PBZ365 @ NET uvela u svoje poslovanje još 2000. godine. Od tada kontinuirano implementira nova tehnološka rješenja i razvija funkcionalnosti elektroničkog bankarstva te bilježi konstantan rast broja korisnika.  Putem internetskog bankarstva klijentima nudimo široku paletu proizvoda i usluga, osim standardnih plaćanja u zemlji i inozemstvu i najčešće korištenih kao što su upiti o stanju računa, pa sve do oročenih depozita, udjela u fondovima, kredita i kreditnih kartica te kupoprodaje vrijednosnih papira itd.