Vi ste ovdje

Global Finance proglasio PBZ najboljom internet bankom u Hrvatskoj

Zagreb, 8. kolovoza 2012. – Časopis Global Finance proglasio je PBZ najboljom internet bankom u Hrvatskoj u kategoriji World’s Best Internet Banks u Srednjoj i Istočnoj Europi. Već trinaestu godinu zaredom Global Finance proglašava najbolje u kategoriji World’s Best Internet Banks.

Više o pobjednicima bit će objavljeno u rujanskom izdanju časopisa. Pobjednici prvog kruga ubrajaju se u sljedeće kategorije: Best Corporate/Institutional Internet Banks i Best Consumer Internet Banks na razini država. Pobjednike je birala komisija sastavljena od svjetski poznatih stručnjaka iz Infosysa i urednici časopisa Global Finance koji su bili odgovorni za konačni izbor. Kriteriji za odabir najboljih banaka bili su: snažna strategija za pridobivanje i pružanje usluga online klijentima, uspjeh u pridobivanju klijenata da se služe internet uslugama, rast broja online klijenata, široka ponuda proizvoda, dokaz o financijskim rezultatima internetskih inicijativa te dizajn i funkcionalnost web stranice. Privredna banka Zagreb je internetsko bankarstvo PBZ365@NET uvela u svoje poslovanje još 2000. godine. Od tada kontinuirano implementira nova tehnološka rješenja i razvija funkcionalnosti elektroničkog bankarstva te bilježi konstantan rast broja korisnika te sada bilježi preko 250.000 (fizičkih i pravnih osoba) korisnika internetskog i mobilnog bankarstva. Osim toga, u prilog kvaliteti usluge govori i činjenica da je PBZ365@NET usluga internetskog bankarstva zahvaljujući korištenju napredne dvofaktorske autentikacije najsigurniji oblik elektroničkog bankarstva za koji je PBZ meĎu prvima u regiji i prva banka u Hrvatskoj dobila ISO 27001:2005 certifikat za sigurnost. Putem internetskog bankarstva klijentima nudimo široku paletu proizvoda i usluga, osim standardnih plaćanja u zemlji i inozemstvu i najčešće korištenih kao što su upiti o stanju računa, pa sve do oročenih depozita, udjela u fondovima, kredita i kreditnih kartica, kupoprodaju vrijednosnih papira. Klijenti mogu vidjeti cijelu svoju imovinu u banci, kao i sve svoje obveze.

U PBZ-u se preko 80% transakcija odvija elektronskim putem. Internetsko bankarstvo PBZ-a od početka je implementirano s najvišim sigurnosnim standardima koji se redovno usklaĎuju s razvojem tehnologije. Takav jak sigurnosni aspekt omogućuje nam da klijentima ponudimo uslugu koja nema ograničenja na iznos, vrijeme ili mjesto obavljanja transakcije. Naša je namjera da putem internetskog bankarstva ponudimo sve ono što je u teoriji moguće, a u praksi izvedivo. Posljednja u nizu usluga suvremenog bankarstva koje je Banka ponudila svojim klijentima je usluga mobilnog bankarstva mPBZ.