Vi ste ovdje

INTESA SANPAOLO: Konsolidirani rezultati na dan 30. rujna 2013.

Torino – Milano, 13. studenoga 2013. – Na sastanku održanom danas, upravni odbor Intese Sanpaolo odobrio je preliminarno konsolidirano izvješće na dan 30. rujna 2013
U devet mjeseci 2013. rezultati Grupe odražavali su izazovno gospodarsko okruženje te usvajanje posebno rigoroznog i konzervativnog stava čiji je cilj daljnje jačanje bilance koja je jako čvrsta. Posebice, Grupa je ostala usredotočena na daljnje jačanje rezervacija, premda je bilo znakova stabilizacije u kreditnim trendovima, uoči nadolazeće revizije kvalitete aktive te vježbe testa na stres koje će regulatorne vlasti provesti nad europskim bankama:

INTESA SANPAOLO: KONSOLIDIRANI REZULTATI NA DAN 30. RUJNA 2013.

VRLO SNAŽNA BILANCA: INTESA SANPAOLO, JEDNA OD MALOBROJNIH BANAKA U SVIJETU KOJA JE VEĆ USUGLAŠENA S BASELOM 3 U SMISLU OMJERA KAPITALA I LIKVIDNOSTI, NADALJE JE POBOLJŠALA SVOJ VODEĆI POLOŽAJ.

U TRI MJESECA DO 30. RUJNA, GRUPA JE IMALA POBOLJŠANJE U ODNOSU NA PRETHODNI KVARTAL OPERATIVNE DOBITI, OPERATIVNE MARŽE, DOBITI PRIJE OPOREZIVANJA I NETO DOBITI, UNATOČ IZAZOVNOM GOSPODARSKOM OKRUŽENJU TE VEOMA KONZERVATIVNIM REZERVACIJAMA.

INTESA SANPAOLO ZAUZELA JE POSEBNO RIGOROZAN I KONZERVATIVAN STAV UOČI NADOLAZEĆE REVIZIJE KVALITETE AKTIVE TE VJEŽBE TESTA NA STRES EUROPSKIH BANAKA.

KOHEZIVNI TIM KOJI SE SASTOJI OD 94.000 LJUDI IZ GRUPE POSTIGAO JE SOLIDNE 9-MJESEČNE REZULTATE TE JE PREDAN ISPORUČITI VRIJEDNOST SVOJIM DIONIČARIMA KROZ NOVI POSLOVNI PLAN KOJI ĆE DO PROLJEĆA IDUĆE GODINE U CIJELOSTI BITI RAZVIJEN.

PLAN AKTIVNOSTI VEĆ JE ODOBREN ZA SEKTOR BANCA DEI TERRITORI, KOJI JE KLJUČAN U DAVANJU DOPRINOSA REZULTATIMA GRUPE TAKOĐER U POGLEDU NOVOG POSLOVNOG PLANA.

Više informacija ...

Izjava CARLA MESSINE, glavnog izvršnog direktora INTESE SANPAOLO