Intesa Sanpaolo: otvorenje nove podružnice u Istanbulu jedinstveno za talijanski bankarski sektor potpuno posvećen korporativnim klijentima

Milano, 4. lipnja 2014. – Intesa Sanpaolo započela je s aktivnostima nove podružnice u Istanbulu, što predstavlja daljnji korak i potvrđuje predanost Grupe u pružanju podrške poduzećima koja žele razviti svoju prisutnost na turskom tržištu te održati vanjsku trgovinu i aktivnosti financiranja između Turske i Italije. Intesa Sanpaolo prisutna je u Turskoj kroz svoje predstavništvo u Istanbulu, a s otvorenjem nove podružnice danas je jedina talijanska bankarska grupacija koja izravno s vlastitom korporativnom podružnicom djeluje u Turskoj.

Nova podružnica u Istanbulu dio je međunarodne mreže Sektora za korporativno i investicijsko bankarstvo koja djeluje u uskoj sinergiji s međunarodnom mrežom te talijanskim institucijama Grupe, s ciljem da turskim, talijanskim i stranim klijentima pruža rješenja koja najbolje odgovaraju njihovim potrebama. Nakon dobivanja potrebnih dozvola od turskih institucija za otvaranje podružnice u Istanbulu, novo će sjedište imati značajnu ulogu u regiji te će djelovati kao „kompletna podružnica“ koja nudi personaliziranu i punu podršku poduzećima.

Kroz radne timove, podružnica će biti u mogućnosti pružati širok raspon proizvoda: korporativno bankarstvo, usluge za kreditiranje izvoza, lokalni i međunarodni platni promet, proizvode riznice. Cilj je pružati klijentima tailor made rješenja na kratki i srednji rok. Osim toga, podružnica će usko surađivati s Bancom IMI - investicijskom bankom Grupe - za strukturirane financijske proizvode, projektno financiranje i akvizicije, M&A savjetovanje, tržišta kapitala, prekogranične transakcije i upravljanje financijskim rizicima.
„S ulaskom na tursko tržište u mogućnosti smo donijeti naše iskustvo „globalnog partnera“ u bankarskim i financijskim uslugama, savjetovanju te pomoći poduzećima koja žele rasti ili ući u zemlju“, rekao je Gaetano Micciche, izvršni direktor i rukovoditelj Sektora korporativnog i investicijskog bankarstva Intese Sanpaolo. „Svjesni smo važnosti prisutnosti na ključnom tržištu kako bi se trgovina i investicije između Europe, Bliskog istoka i središnje Azije dobro odvijale. Podružnica će moći iskoristiti sinergiju s našim ostalim bankarskim institucijama u Italiji i inozemstvu, a u isto vrijeme obogatit će naša znanje i vještine kako bismo pružali personalizirane usluge našim talijanskim, turskim i stranim klijentima i kompanijama“, rekao je Micciche.

Intesa Sanpaolo nastavlja sa svojim razvojnim projektima i jačanjem Međunarodnog korporativnog i sektora za investicijsko bankarstvo. Otvaranje podružnice u Istanbulu rezultat je selektivnog rasta Grupe u zemljama s velikim razvojnim potencijalom kao što je Turska, koja je važno tržište te je jedan od vodećih trgovinskih partnera Italije.

Intesa Sanpaolo Grupa prisutna je u više od 40 zemalja diljem svijeta te u najvažnijim financijskim središtima i čvorištima sa svojom mrežom podružnica, predstavništava i banaka specijaliziranih za korporativno bankarstvo, a djeluje putem Međunarodnog sektora za korporativno i investicijsko bankarstvo kako bi se podržale prekogranične aktivnosti njezinih korporativnih klijenata i poduzeća. Sektor koordinira četiri HUB-a: Dubai (s uredima u Abu Dhabiju, Beirutu, Casablanci, Kairu, Tunisu te nova podružnica u Istanbulu); London (Amsterdam, Frankfurt, Madrid, Pariz, Atena, Moskva, Stockholm i Varšava); Hong Kong (Šangaj, Singapur, Tokio, Peking, Ho Ši Min, Mumbai, Seul i Sydney); New York (Sao Paulo i Santiago).