Intesa Sanpaolo potpisala je ugovor za prodaju 100% ukrajinskog supsidarija, Pravex-Banke, i 19,9% Kineskog osiguravajućeg društva „UNION LIFE“

Torino – Milano, 23. siječnja 2014. – Intesa Sanpaolo danas je potpisala ugovor o prodaji 100% kapitala svojeg ukrajinskog supsidijara, Pravex-Banke, CentraGas Holdingu GmbH za 74 milijuna eura.
Okončanje transakcije podložno je izdavanju regulatornog odobrenja koje se očekuje u roku od tri do šest mjeseci. Posljedično će konsolidirani račun dobiti i gubitka bilježiti negativan doprinos od približno 100 milijuna eura poslije oporezivanja, što uključuje približno 60 milijuna eura koji se mogu pripisati oslobađanju tečajnih razlika od povezane revalorizacijske pričuve.

Nadalje, Intesa Sanpaolo Grupa potpisala je obvezujući memorandum o razumijevanju glede prodaje udjela koji ima podružnica Intesa Sanpaolo Vita u kineskom osiguravajućem društvu „Union Life“ (što predstavlja 19,9% kapitala potonjeg) za iznos od 146 milijuna eura. Ta će transakcija generirati pozitivan doprinos od približno 30 milijuna eura poslije oporezivanja na računu dobiti i gubitka Grupe. Prodaja je podložna prethodnoj autorizaciji lokalnih nadzornih tijela.

U prvoj polovici 2014. godine, nakon kupoprodajnih ugovora sklopljenih u prosincu 2013., a koji su već obznanjeni na tržištu, očekuje se da će Intesa Sanpaolo Grupa zabilježiti neto kapitalnu dobit od približno 150 milijuna eura od dovršetka prodaje 28,9% kapitala SIA-e.