Odrzan golf turnir PBZ Open 2012.

Zagreb, 9. srpnja 2012. - Na igralištima Golf & Country Cluba Zagreb u subotu, 7. srpnja, održan je PBZ Open, središnji golf turnir za najveće golfersko amatersko natjecanje u regiji – PBZ Trophy. Turnir je održan u organizaciji Hrvatske profesionalne golf asocijacije (HPGA), po pokroviteljstvom Privredne banke Zagreb. Broj natjecatelja na ovogodišnjem, osmom po redu, PBZ Open turniru potvrđuje iznimnu popularnost ovog natjecanja jer je ove godine bilo 130 prijavljenih igrača. Osim natjecanja u bruto kategorijama za dame, juniore, gospodu i seniore, turnir je raspisan i u neto kategorijama po HCP skupinama A, B i C s ciljem popularizacije golfa kao rekreativnog sporta. Pobjednik turnira PBZ Open 2012. u kategoriji gospoda je Željko Vučemil, u kategoriji juniora pobjednik je Daniel Krivačić, u kategoriji dama Barbara Istanić te u kategoriji seniora pobjednik je Ivan Horvat. Program svečane dodjele nagrada vodila je Barbara Kolar, a nagrade su uručili Gabriele Pace, zamjenik predsjednika Uprave PBZ-a i Draženko Kopljar, član Uprave PBZ-a. Tom je prigodom Draženko Kopljar istaknuo: „PBZ Trophy svake godine je sve popularniji i značajan je doprinos razvoju golfa koji pridonosi i obogaćivanju turističke ponude Hrvatske. Golf kao najmasovniji sport na svijetu gledajući s aspekta registriranih igrača, može samo još više pridonijeti daljnjem pozitivnom profiliranju našeg identiteta u međunarodnom okruženju." Hrvatska profesionalna golf asocijacija je 2004. godine utemeljila sustav amaterskog natjecanja PGA Trophy pod generalnim pokroviteljstvom Privredne banke Zagreb. Zbog kvalitete organizacije i atraktivnosti, natjecanje je prepoznato od strane ponajboljih hrvatskih golfera postavši uskoro najveće i najmasovnije hrvatsko golf natjecanje. Sustav natjecanja je organiziran kroz niz jednodnevnih turnira. Rezultat na svakom turniru se računa za ukupan poredak PBZ Trophy natjecanja, a na završno natjecanje u Portugalu u sklopu golf festivala PGA of Europe, putovat će pobjednik PBZ Trophyja.