Održan prvi PBZ Business Club

Zagreb, 19. lipnja 2012. - Danas je u Zagrebu, u kongresnom centru FORUM, održan prvi PBZ Business Club. Inicijativa koju je osmislila i pokrenula Privredna banka Zagreb je namijenjena predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije i središnjeg dijela Hrvatske, a nakon Zagreba održat će se i u ostalim regijama diljem zemlje.

Susret s predstavnicima jedinica lokalne samouprave je informativno-edukativnog karaktera i organiziran je s ciljem detaljnog informiranja predstavnika jedinica lokalne samouprave o programima i svim mogućnostima potpore za lokalni i regionalni razvoj s posebnim naglaskom na EU fondove i kreditne linije Europske investicijske banke. Na početku susreta okupljenima su se obratili predstavnici PBZ-a, Darko Drozdek, član Uprave Banke i Zoran Kureljušić, izvršni direktor u Grupi poslova s malim i srednjim poduzećima, nakon čega je Ana Fresl, direktorica konzultantske tvrtke Projekt jednako razvoj, kroz praktične pristupe predstavila mogućnosti korištenja EU fondova za jedinice lokalne samouprave. Marko Škreb, glavni ekonomist PBZ-a, govorio je o makro ekonomskim analizama i prognozama za Hrvatsku i okruženje, a Andreja Turčin, direktorica u Sektoru financijskih institucija i specijalnog financiranja, predstavila je kreditnu liniju Europske investicijske banke i PBZ-a. Također su okupljenima predstavljeni i proizvodi i usluge Banke kao što su Cash pooling, iRačun i 2D bar kod koji uvelike pojednostavljuju financijsko poslovanje jedinicama lokalne samouprave.