Vi ste ovdje

PBZ dobila nagradu Masterweb 2015 za najbolje internetsko bankarstvo

Zagreb, 26. ožujka 2015. - Na zagrebačkoj konferenciji Weboo 2015 – Dan Internetskog Marketinga na dodijeli nagrada Masterweb 2015 Privredna banka Zagreb osvojila je nagradu za Najbolje internetsko bankarstvo. Masterweb nagrada priznanje je struke - jedino ovog tipa koje se dodjeljuje u Republici Hrvatskoj.
Finalisti su odabrani na temelju zadovoljavanja osnovnih uvjeta prema odluci organizatora, a konačnu odluku o TOP3 pobjednicima donio je stručni žiri . Stručni tim (žiri) analizirao je i promišljao sadašnje i buduće internetske tehnologije te društveni i marketinški aspekt online poslovanja, a pozitivnom selekcijom dao je javno mišljenje o smjeru budućeg razvoja upotrebljivosti weba.

Privredna banka Zagreb je internetsko bankarstvo uvela u svoje poslovanje još 2000. godine i od tada kontinuirano implementira nova tehnološka rješenja i razvija funkcionalnosti elektroničkog bankarstva. Istovremeno s uvođenjem nove generacije internetskog bankarstva, bilježimo stalan rast broja korisnika internetskog bankarstva te danas imamo preko 370.000 korisnika internetskog bankarstva fizičkih i pravnih osoba.

Na mjesečnoj bazi danas bilježimo više od milijun plaćanja putem internetskog bankarstva te internetsko i mobilno bankarstvo postaju daleko najznačajniji transakcijski kanal u spektru PBZ-a. U PBZ-u se više od 90 posto transakcija odvija elektroničkim putem, što je na razini tehnološki najrazvijenijih banaka u međunarodnom okruženju.