Tjedan investicijskih fondova

Hrvatska gospodarska komora i Udruženje Društava za upravljanje investicijskim fondovima obilježit će 19. travnja 2016.g. svjetski dan investicijskih fondova u Hrvatskoj, te su u tu svrhu organizirali niz aktivnosti.

Tijekom tjedna, u razdoblju od 18. do 22. travnja 2016.g. održati će se edukativno-informativni seminari na par zagrebačkih fakulteta na kojima će između ostalih Društava sudjelovati i PBZ Invest. Na seminarima će se prezentirati osnovne informacije o investicijskim fondovima u RH i EU, vrste investicijskih fondova, razlozi za ulaganje u investicijske fondove, te kako donijeti odluku i pratiti ulaganje u investicijski fond i druga pitanja.

Kako bi se investicijski fondovi dodatno približiti građanima i zainteresiranoj javnosti, u subotu, 16. travnja 2016.g. na Cvjetnom trgu u Zagrebu biti će postavljen info-pult na kojem će predstavnici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima pri HGK i Hrvatske gospodarske komore pružati informacije o investicijskim fondovima.

Također, Udruženje Društava za upravljanje investicijskim fondovima, 19. travnja 2016.g. održati će svečanu sjednicu na kojoj će dodijeliti godišnje nagrade najboljim otvorenim investicijskim fondovima s javnom ponudom i najboljem društvu za upravljanje investicijskim fondovima u Hrvatskoj.

Svjetski dan investicijskih fondova prigodno će obilježiti i u poslovnicama Privredne banke Zagreb u okviru tjedna investicijskih fondova u razdoblju od 18. do 23. travnja 2016.g. Iskoristite tjedan investicijskih fondova i pitajte ono što još niste.

Detaljne informacije o rasporedu događanja možete pronaći na internet stranici Hrvatske gospodarske komore http://www.hgk.hr/djelatnost/gosp_financije/tjedan-investicijskih-fondova