Global Finance proglasio PBZ najboljom digitalnom bankom u Hrvatskoj

Zagreb, 23. kolovoza 2018. - Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb d.d. (PBZ), članicu Intesa Sanpaolo Grupe, najboljom digitalnom bankom u Hrvatskoj 2018.

Global Finance objavio je po 19. put svoje godišnje nagrade za najbolje digitalne banke svijeta  - World’s Best Consumer Digital Banks 2018

Potpuno izvješće o nagrađenim bankama bit će objavljeno u rujanskom  izdanju časopisa Global Finance s dobitnicima odabranim iz Afrike, Azije i Pacifika, srednje i istočne Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka, Sjeverne Amerike i zapadne Europe. Pobjednike je birala komisija sastavljena od svjetski poznatih stručnjaka iz Infosysa (globalnog lidera  za konzalting i tehnologiju) te urednika časopisa Global Finance koji su bili odgovorni za konačni izbor u Prvom krugu.  Najbolje banke izabrane su prema sljedećim kriterijima: snazi strategije za privlačenje i usluživanje digitalnih klijenata, uspjeh u broju klijenata koji prelaze na digitalnu ponudu, rast digitalnih klijenata, širina ponude proizvoda, dokaz o materijalnim dobicima od digitalnih inicijativa te dizajn i funkcionalnost web/mobilnih stranica.

global-finance-award-2018

Povodom proglašenja PBZ-a najboljom digitalnom  bankom u Hrvatskoj, Dinko Lucić, predsjednik Uprave je izjavio: „Iznimno nam je drago zbog ove nagrade Global Financea za najbolju digitalnu banku u Hrvatskoj. Najnoviji digitalni trendovi dio su svakodnevice klijenata te želimo da takvo iskustvo imaju i u poslovanju s bankom. Stoga smo razvili nove usluge digitalnog bankarstva koje donose novu dimenziju  poslovanja s bankom. Ovo je dodatna potvrda našim dugogodišnjim nastojanjima da klijentima ponudimo vrhunska inovativna  rješenja i jedinstveno iskustvo u poslovanju s bankom. Naime, PBZ je još 2000. godine uveo prvo internetsko bankarstvo PBZ365@NET i od tada kontinuirano održava vodeću poziciju u primjeni novih tehnologija. Također, PBZ je i poslovnom suradnjom s Googleom, nedavnim uvođenjem Google Pay usluge, potvrdioulogu predvodnika u inovativnim rješenjima na financijskom tržištu i to ne samo u Hrvatskoj već i šire u regiji“.

U PBZ-u se već sada manje od četiri posto transakcija obavlja u poslovnicama. Bilježimo stalan rast korisnika digitalnog bankarstva i danas imamo oko 700.000 klijenata koji koriste bilo internetsko ili mobilno bankarstvo ili oba servisa. Na internetskom i mobilnom bankarstvu mjesečno se napravi oko 1,7 milijuna transakcija.