Vi ste ovdje

Intesa Sanpaolo ponovno među Dow Jones indeksima za ekonomsku, socijalnu i ekološku održivost

Milano - Torino, 13. rujna 2018. - Intesa Sanpaolo zadržala je svoj status jedne od najaktivnijih grupa u svijetu u smislu ekonomske, socijalne i ekološke održivosti. Sada već osmu godinu za redom, Grupa je uključena – kao jedina talijanska banka – u Dow Jones europski indeks održivosti i Dow Jones svjetski indeks održivosti, koji su među najvažnijim globalnim i europskim burzovnim indeksima za procjenu ekološke, socijalne i upravljačke dimenzije (ESG) društava.     

Intesa Sanpaolo ukupno je postigla 80 od 100 bodova, u usporedbi s industrijskim prosjekom koji je 54. Rezultati su bili osobito dobri na području okoliša gdje je rezultat 90 u usporedbi s industrijskim prosjekom koji je 55. Najbolji rezultat postignut je u dijelovima koji su posvećeni financijskoj stabilnosti, upravljanju rizicima i poslovnim prilikama na području ekologije, izvještavanja o ekologiji i financijske uključenosti. Unutar bankarske industrije, 2018. godine 27 je banaka bilo uključeno u Dow Jones svjetski indeks održivosti, a 10 u europski indeks. 

„Uključenost u ovaj indeks, koji je jedan od najmjerodavnijih i najbiranijih na međunarodnoj razini, već osmu godinu za redom potvrđuje priznanje svakodnevnoj predanosti Grupe integraciji ekonomske, socijalne i ekološke održivosti u našu korporativnu strategiju, predanost koju smo naglasili i u Poslovnom planu 2018.-2021.“, rekao je Carlo Messina, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo. „Kao vodeća banka u Italiji i jedna od vodećih u Europi, ponosni smo podržati odgovoran rast, usmjeren na uključenost, dobrobit ljudi, zajednica i okoliša, jamčeći solidnost i transparentnost, što je temelj za održivu sadašnjost i budućnost te sve važnije u procjeni vrijednosti nekog društva.“

Od 1999. godine, Dow Jones indeksi održivosti (DJSI) prate ekološke, socijalne i upravljačke rezultate glavnih kompanija na svjetskim burzama. Vrijednosnice koje se uključuju biraju se na temelju rigorozne godišnje procjene koju radi RobecoSAM, društvo koje je specijalizirano za održive investicije. Indeksi koriste pristup najboljeg u klasi i uključuje društva iz 60 sektora s najboljim rezultatom s obzirom na brojne indikatore održivosti.