INTESA SANPAOLO PREUZIMA VENETO BANKU U HRVATSKOJ

Zagreb, 29. lipnja 2017. - Nakon što je Intesa Sanpaolo SpA stekla određenu imovinu i obveze banke Veneto Banca SpA, uključujući i one Veneto banke Hrvatska, Intesa Sanpaolo želi dobrodošlicu klijentima i zaposlenicima Veneto banke koji postaju dio obitelji Intese Sanpaolo.Stjecanjem koje podliježe ishođenju odgovarajućih odobrenja povećava se prisutnost Intese Sanpaolo na strateškom hrvatskom tržištu uz trenutni pozitivan učinak na sigurnost i pristup kreditima klijenata u Hrvatskoj. Zapravo svi klijenti Intese Sanpaolo uživaju snagu, stabilnost i usluge koje nudi jedna od najvećih i najsnažnijih bankarskih grupa u Europi s 19 milijuna klijenata i 5.000 poslovnica u 40 zemalja širom svijeta. Intesa Sanpaolo djeluje u Hrvatskoj s dvije jedinice:
• Privredna banka Zagreb sa sjedištem u Zagrebu i 195 poslovnica diljem Hrvatske;
• Veneto banka s mrežom od 8 poslovnica.
"Kao čelniku Sektora međunarodnih banaka supsidijara Intese Sanpaolo veliko mi je zadovoljstvo zaželjeti dobrodošlicu u našu Grupu klijentima i zaposlenicima Veneto banke u Hrvatskoj", rekao je Ignacio Jaquotot.

"Siguran sam da će ova akvizicija pomoći u daljnjem razvoju već dobrih poslovnih odnosa između Italije i Hrvatske", rekao je Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.