PBZ potpisao Povelju o raznolikosti

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj organizirao je svečano potpisivanje Povelje  o raznolikosti 4. listopada 2017. u Zagrebu, a potpisivanju je pristupila i Privredna banka Zagreb. Potpisivanjem Povelje o raznolikosti obvezali smo se na dodatne napore pri poticanju pozitivnih vrijednosti u poslovnom okruženju.
Povelja o raznolikosti inicijativa je koja je pokrenuta u 16 zemalja Europske unije, a toj inicijativi priključila se i Hrvatska. Dokument individualno izrađuje svaka zemlja, a tekst povelje dobrovoljno potpisuju poslovne i druge organizacije, čime se obvezuju na provođenje politike raznolikosti i nediskriminacije u svojim radnim sredinama i poslovnom okruženju. Povelja o raznolikosti Hrvatska napisana je u sklopu projekta kojeg podupire Europska komisija - DG Justice. Hrvatska je 19. europska država čija poduzeća usvajaju povelju, rečeno je na potpisivanju u organizaciji Hrvatskoga poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR).
Od potpisnica se očekuje provedba politike poštivanja raznolikosti, promicanje načela raznolikosti i izvještavanje o aktivnostima u tom području. Među potpisnicima povelje neke su od najjačih hrvatskih tvrtki i organizacija poput Ine, Atlantic grupe, HEP-a, AD Plastika, Ericssona Nikole Tesle, Coca-Cole Hrvatska, Hrvatskoga telekoma i Tele 2, Končara, Podravke, OTP banke, Plive i Splitske banke.

Raznolikost potpisivanjeRaznolikostPovelja o raznolikosti