Vi ste ovdje

Časopis Corporate Knights proglasio Intesu Sanpaolo jednom od 20 najodrživijih korporacija na svijetu

Milano, 17. siječnja 2017. - Na popisu „Corporate Knights Index“ koji je objavio kanadski časopis koji se posebno bavi održivim kapitalizmom Grupa Intesa Sanpaolo navedena je kao jedna od 20 najodrživijih korporacija na svijetu. Jedina je talijanska bankarska grupacija koja se nalazi na popisu zahvaljujući dokazanoj sposobnosti razvoja strategija za upravljanje rizikom i mogućnostima u sektorima okoliša, društva i upravljanja.

To prestižno priznanje koje je objavljeno danas na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu temelji se na posebnoj važnosti koju Grupa Intesa Sanpaolo pridaje održivosti; riječ je o pothvatu kojim su omogućena daljnja priznanja na temelju vodećih indeksa održivosti poput indeksa održivosti Dow Jones Sustainability Indices (svijet i Europa), popis CDP A-List i popis FTSE4Good (globalno i Europa).

Časopis Corporate Knights analizirao je više od 4.900 poduzeća prema 14 različitih kriterija. Posebna se važnost pridavala korporativnim politikama za okoliš, ljudskim resursima, plaćama, važnosti koju uprava pridaje održivosti, inovacijama, transparentnosti i opskrbnom lancu.

Činjenica da smo jedna od 20 najodrživijih korporacija na svijetu dostojno je priznanje našoj dalekosežnoj predanosti okolišu, inovacijama, transparentnosti i ljudskim resursima Grupe“, rekao je Carlo Messina, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo. „Koncept održivosti odnosi se na sve aktivnosti Grupe: društvenu i ekološku održivost te dugoročnu financijsku održivost. Sa zadovoljstvom prihvaćamo ovo prestižno priznanje jer nam služi kao motivacija da nastavimo slijediti put koji smo odabrali i dalje unaprijedimo svoju učinkovitost na području održivog rasta.“