Intesa Sanpaolo: CARLO MESSINA nasljeđuje ENRICA TOMMASA CUCCHIANIJA na mjestu Glavnog izvršnog direktora

Torino – Milano, 29. rujna 2013. – Intesa Sanpaolo objavljuje da je Enrico Tommaso Cucchiani dao ostavku na mjesto glavnog izvršnog direktora s trenutačnim stupanjem na snagu.

Intesa Sanpaolo izražava veliko poštovanje prema postignućima g. Cucchianija, njegovim profesionalnim uspjesima i međunarodnom položaju koji je dao na raspolaganje Grupi. Enrico Tommaso Cucchiani je pak izjavio da ostaje privržen Grupi, kao i da ima vrlo visoko mišljenje o njezinim direktorima, članovima odbora i upravi. Za Intesu Sanpaolo bilo bi zadovoljstvo imati Enrica Tommasa Cucchianija kao suradnika Grupe u budućnosti.

Kao što je Odbor za imenovanje jednoglasno predložio, Nadzorni odbor je na sastanku održanom danas u prisustvu svih svojih članova jednoglasno Upravnom odboru predložio Carla Messinu kao glavnog  izvršnog direktora.

Nadzorni je odbor imenovao Francesca Michelija u Upravni odbor, te je na taj način upotpunio taj odbor do njegova punog broja; novoimenovanog je člana naveo u Upravnom odboru kao izvršnog člana odabranog između direktora Grupe.

Na današnjem sastanku Upravni je odbor, u prisutnosti svih svojih članova, jednoglasno imenovao Carla Messinu kao glavnog izvršnog direktora.