Vi ste ovdje

Intesa Sanpaolo: Konsolidirani rezultati na dan 30. rujna 2014.

Torino - Milano, 11. studenoga 2014. – Na današnjoj sjednici Uprave Intese Sanpaolo odobrena su privremena konsolidirana izvješća na dan 30. rujna 2014.
Grupa Intesa Sanpaolo je znatno poboljšala profitabilnost – u potpunosti u skladu s ciljevima iz Poslovnog plana za 2014.-2017. – i to usprkos dugotrajnim izazovima na tržištu. Bilanca je i dalje snažna, što je potvrđeno Pregledom kvalitete imovine i Testom otpornosti na stres koje su provele Europska središnja banka i Europsko nadzorno tijelo za bankarstvo, pri čemu se Intesa Sanpaolo jasno izdvojila kao jedna od najboljih europskih banaka.

Intesa Sanpaolo pobjednik je među europskim bankama, kako u pogledu sveobuhvatne procjene tako i u pogledu rasta profitabilnosti, koja je u cijelosti u skladu s ciljevima iz poslovnog plana za 2014.-2017.
Neto dobit za devet mjeseci 2014. iznad 1,6 milijardi eura, isključujući retroaktivno povećanje porezne stope na udjel u Bank of Italy; iskazana neto dobit 1,2 milijarde eura.

Pozitivan je trend neto kamatnog prihoda, kontinuirani rast prihoda od naknada i provizija (u prvih devet mjeseci 2014. na najvišoj razini od 2007.) uz izvrsne rezultate u segmentu imovine pod upravljanjem.
Zabilježeno je i smanjenje rezervacija koje upućuje na poboljšanje trendova na tržištu kredita te uključuje ispravke vrijednosti koji proizlaze iz pregleda kvalitete imovine.

Priljev novih neurednih plasmana je u devet mjeseci 2014. bio na najnižoj razini od 2011.

Integralna verzija priopćenja na: http://www.group.intesasanpaolo.com