Vi ste ovdje

Na WinDaysima14 PBZ u suradnji s Microsoftom predstavio mobilno bankarstvo na Windows Phone platformi

Umag/Zagreb, 9. travnja 2014. – Privredna banka Zagreb d.d. među prvim je bankama u Hrvatskoj koja je omogućila korištenje mobilnog bankarstva korisnicima mobilnih uređaja na Windows Phone platformi koja je predstavljena danas na WinDaysima14 u suradnji s Microsoftom Hrvatska. 

„Ovom inicijativom i suradnjom s Microsoftom Hrvatska, Privredna banka Zagreb d.d. prepoznala je potrebu korisnika mobilne platforme koja u posljednje vrijeme bilježi snažan rast te je uz ve ć od ranije podržane Android, iPhone i Java operativne sustave proširila ponudu i na Windows Phone, čime j e ponuda mobilnih platformi zaokružena na ukupno četiri najvažnije koje su trenutno u uporabi“, istaknuo je Draženko Kopljar, član Uprave PBZ-a. Za istaknuti je i to da su PBZ i Microsoft intenzivirali svoju suradnju i u dom eni Cloud tehnologija. U tijeku je nekoliko pilota s Office 365, Azure te ostalim Microsoftovim tehnologijama. Članice Intesa Sanpaolo Grupe, pa tako i PBZ koriste Microsoft Lync kao glavni kolaboracijski alat. Radi veće učinkovitosti, PBZ i Microsoft su se povezali u tzv. Lync federaciju, čime je komunikacija i suradnja dviju tvrtki postala jo š učinkovitija.

„Danas sve kompanije i institucije, a pogotovo financijske moraju pratiti najno vije trendove u tehnologiji i implementirati ih u svoje poslovne sustave. Puno je razloga za to, od tržišne uta kmice, vlastite učinkovitosti i produktivnost, proširenja portfelja proizvoda i usluga, a među najvažnijim je radi vlastitih sadašnjih, ali i budućih korisnika. Sve više i više poslovanja, procesa i odluka dešava se u pokretu, a dostupnost informacija te mogućnost obavljanja raznih aktivnosti u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu postaje preduvjet. Znamo da se ljudi danas ne odvajaju od svojih pametnih telefona, a Microsoftovi sustavi osmišlje ni su upravo kako bi korisniku pružili učinkovito i sigurno obavljanje kako poslovnih tako i privatnih aktivnosti. Za to mi je iznimno drago što je PBZ prepoznao vrijednost i funkcionalnost Microsoft Windows Phone platforme i omogućio svojim korisnicima posebno iskustvo korištenja naših najmodernijih alata“, naglasio je direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković.

Istovremeno s izdavanjem nove verzije mPBZ mobilnog bankarstva, u PBZ-u bilježi mo stalan rast broja korisnika internetskog i mobilnog bankarstva te danas imamo više od 300.000 korisnika inte rnetskog bankarstva fizičkih i pravnih osoba te više od 100.000 korisnikamobilnog bankarstva. U zadnjih godinu rast transakcija mobilnog bankarstva iznosio je čak 132%.

PBZ kontinuirano unapređuje i razvija uslugesuvremenog bankarstva, a posljednja u nizu usluga koju je Banka ponudila svojim klijentima je usluga mo bilnog bankarstva mPBZ čije funkcionalnosti stalno nadograđuje, a što potvrđuju i najnovija – skeniranje 2D bar ko da koja korisnicima značajno olakšava plaćanje računa. Mobilno bankarstvo PBZ-a od početka je implementirano s najvišim sigurnosnim standardima koji se redovno usklađuju s razvojem tehnologije.

Aplikacija mobilnog bankarstva PBZ-a i moduli za sigurnost zaštićeni su osobnim PIN-om koji nije pohranjen u mobitelu. To znači da ni krađa mobitela ili njegov gubitak ne predstavlja nikakav sigurnosni rizik. Takav jak sigurnosni aspekt omogućuje nam da klijentima ponudimo uslugu koja nema ograničenja na iznos, vrijeme ili mjesto obavljanja transakcije.

U PBZ-u se više o d 90 posto transakcija odvija elektroničkim putem, a mobilno bankarstvo mPBZ korisnicima znatno olakšava plaćanje računa te im omogućuje povoljnije obavljanje svih financijskih transakcija.