Od 1. kolovoza niže kamatne stope na kredite

Zagreb,16. srpnja 2015. - Privredna banka Zagreb d.d. na postojeće kredite s promjenjivom kamatnom stopom od 1. kolovoza 2015.godine primjenjuje niže kamatne stope.
Niže kamatne stope rezultat su usklađenja promjenjivih kamatnih stopa s novim vrijednostima referentnih stopa. Kamatne stope na kredite s valutnom klauzulom u EUR će biti niže za 0,12 p.p. za kredite s kamatom vezanom uz EURIBOR, odnosno za 0,20 p.p. za kredite s kamatom vezanom uz NRS. Kamatna stopa za kredite u kunama će biti niža za 0,15 p.p.
Smanjenje kamatnih stopa je drugo smanjenje u ovoj godini tako da ukupno smanjenje kamatne stope za kredite s valutnom klauzulom u EUR iznosi 0,25 p.p. za kredite s kamatom vezanom za EURIBOR odnosno 0,41p.p. za kredite s kamatom vezanom uz NRS. Na kredite u kunama s kamatom vezanom uz NRS ukupno smanjenje iznosi 0,31 p.p.

O navedenom smanjenju kao i novoj visini mjesečne obveze Banka će svoje klijente obavijestiti na ugovoreni način.