PBZ donira 500.000 kuna za pomoć stradalom stanovništvu na Filipinima

Zagreb, 14. studenoga 2013. - Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) članica Intesa Sanpaolo Grupe donirat će Hrvatskom Crvenom križu 500.000,00 kuna za pomoć stradalom stanovništvu Filipina koje je pogođeno tajfunom Haiyan, najjačim tajfunom ikada zabilježenim na tom području. PBZ kontinuirano podupire brojne humanitarne akcije i projekte u Hrvatskoj te ne poznaje granice kada je riječ o pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Doniranjem ovih sredstava Banka je u sklopu svog programa društvene odgovornosti kao članica Global Compact Hrvatska podržala i inicijativu upućenu lokalnoj mreži i članicama od strane Ureda Global Compacta za pomoć ugroženom stanovništvu Filipina koje u ovom trenutku trpi ogromne posljedice prouzročene ovom teškom prirodnom katastrofom.

Global Compact (GC), inicijativa Ujedinjenih naroda (UN) za uvođenje društveno odgovornog poslovanja, pokrenuta je 2000. godine i okuplja preko 8000 korporativnih dionika iz preko 135 zemalja diljem svijeta. GC inicijativu u Hrvatskoj Global Compact Hrvatska od 2007. godine. vodi Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), a PBZ je član Global Compact Hrvatska od 2007. godine.