PBZ donirao FER-u servere

Zagreb, 22. rujna 2014. - Danas je u prostorijama Privredne banke Zagreb d.d. (PBZ) svečano uručena donacija informatičke serverske opreme Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.
U ime PBZ-a donaciju servera Banke je prof. dr.sc. Marinu Golubu, predstojniku Zavoda za elektroniku, mikroelektroniku, računalne i inteligentne sustave uručio dr.sc. Zoran Šimunić, viši izvršni direktor Ureda informacijske i komunikacijske tehnologije.

U sklopu svog programa društvene odgovornosti PBZ donacijom svoje informatičke opreme potvrđuje uspješnu dugogodišnju suradnju sa znanstvenim i obrazovnim institucijama donirajući tako informatičku opremu za brojne škole, ustanove i fakultete u Hrvatskoj.

Donirani IBM Power serveri pomoći će opremanju laboratorija na Fakultetu i koristit će se za obuku studenata, potencijalna istraživanja vezana za sigurnost i autonomno računarstvo, te razvoj programske podrške otvorenog koda. Laboratorij će se koristiti za uspostavu novog kolegija koji bi pružio studentima odgovarajuće kompetencije u području održavanja mrežnih i računalnih sustava a što bi im u konačnici značajno pomoglo u bržem usvajanje vještina u radnoj okolini. Produbljivanje suradnje sa Fakultetom omogućit će brže uvođenje novih i provjerenih informatičkih tehnologija i u poslovne procese Banke.