Vi ste ovdje

PBZ Grupa donirala Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava kombi vozilo s rampom

Zagreb, 3. veljače 2017. – Danas su Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava predstavnici PBZ Grupe uručili donaciju u iznosu od 271.807,44 kuna. Ovom donacijom omogućena je kupnja kombi vozila s rampom za prijevoz djece i mladih s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima, kako bi se omogućio sigurniji i kvalitetniji prijevoz korisnika ovog Centra. 

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem putem kojih Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravstva, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike. Prikupljena sredstva Grupa donira spomenutim projektima u omjeru 50:50. Za projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je do sada prikupila 8,5 milijuna kuna namijenjenih za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj. Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava uključen je u projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi", a donacija ovom centru je 28. donacija koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu projekta "Činim dobro svaki dan" i American Express kartice sa srcem.

 Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima: Margareta Mađerić, državna tajnica iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku; Slavko Kojić, pročelnik Ureda za financije Grada Zagreba; Koraljka Janeković, v.d. ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava; Marija Pavić, predsjednica Upravnog vijeća Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava; Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda te brojni drugi.

 Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava namijenjen je školovanju i rehabilitaciji djece i mladih s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima koji se u primjerenim uvjetima mogu osposobiti za zanimanja po redovitim, prilagođenim i posebnim programima. Centar ima 230 korisnika. Trenutno prijevoz svakodnevno koristi oko 50 korisnika Centra, s područja cijelog Zagreba i bliže okolice, što je vrlo mnogo s obzirom na kapacitet vozila te broj vozača i pratitelja. Prijevoz uključuje svakodnevno dovoženje učenika na nastavu, odraslih osoba na rehabilitacijske programe i potrebe zdravstva kao i na brojne druge aktivnosti učenika. Donirano kombi vozilo s rampom značajno će olakšati i unaprijediti kvalitetu prijevoza korisnika Centra.

Prestavnici PBZ Grupe i Centra Dubrava s doniranim kombijem