Vi ste ovdje

PBZ grupa donirala je 240.293 kune za kvalitetniju skrb i psihosocijalnu podršku i rehabilitaciju korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar

Daruvar, 10. lipnja 2015. – Danas su Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner Daruvar predstavnici PBZ grupe uručili donaciju u iznosu od 240.293,95 kuna. Ovom donacijom uređeno je i opremljeno vanjsko igralište te soba za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju i razvojnom riziku.

Najnovija donacija dio je humanitarnog projekta PBZ grupe "Činim dobro svaki dan" putem kojeg Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj: "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, na način da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem donira jednu kunu spomenutim projektima, u omjeru 50:50.

Donacija COO Rudolf Steiner dio je pomaganja projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih, u koji je uključen i Centar Rudolf Steiner. Ovo je treća donacija ustanovi socijalne skrbi, nakon što je u svibnju prošle godine PBZ grupa u projekt "Činim dobro svaki dan" uključila i projekt "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi". Osim u domove socijalne skrbi, putem projekta "Činim dobro svaki dan" PBZ grupa je već realizirala 18 donacija bolnicama diljem Hrvatske, uključenih u projekt "Praćenje djece s neurorizicima" Ministarstva zdravlja, te je, uključujući i ovu posljednju donaciju Centru Rudolf Steiner, ukupno do sada putem projekta "Činim dobro svaki dan" realizirala 21 donaciju.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici: Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih; Saša Lukić, zamjenik bjelovarsko-bilogorskog župana; Dalibor Rohlik, daruvarski gradonačelnik; Sanja Major, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner; Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; John Knezović, izvršni direktor Ureda Uprave za Korporativne komunikacije Privredne banke Zagreb; te brojni drugi.

„Soba za senzornu integraciju je dugogodišnji san naše ustanove jer je danas, nažalost, sve više djece koja imaju poremećaj senzomotoričkog razvoja, te njihov mozak ne može pravilno organizirati i koristiti osjetila za normalno kretanje, učenje i ponašanje. Soba izgleda kao igraonica jer upravo kroz igru djeca najviše uče te ćemo individualiziranim vježbama raditi na poboljšanju funkcionalne sposobnosti djece kao što su motorički razvoj, govor, percepcija te emocionalno i socijalno sazrijevanje – svemu onome što mnogi od nas, koji nemaju takvih teškoća, uzimaju, popularno rečeno, zdravo za gotovo. Kabinet je namijenjen svoj neurorizičnoj djeci i djeci s teškoćama u razvoju na području Bjelovarsko-bilogorske županije jer imamo stručno i educirano osoblje, a sada ćemo imati i kabinet za senzornu integraciju te prekrasno vanjsko igralište koje nam je dugo nedostajalo. Od srca zahvaljujemo PBZ grupi na velikodušnoj donaciji koju ćemo nastojati iskoristiti na najbolji način na dobrobit naše zajednice", istaknula je Sanja Major, ravnateljica COO Rudolf Steiner.

"Drago mi je da smo danas u Daruvaru i da možemo putem našeg projekta "Činim dobro svaki dan" pomoći i Centru Rudolf Steiner. Brojni korisnici ovog centra, od srednjoškolaca, osnovnoškolaca pa i mlađeg uzrasta, potvrda su da je naša donacija došla u prave ruke. Nadamo se da će vanjsko igralište te soba za senzornu integraciju učiniti boravak djece u centru ljepšim, sadržajnijim i radosnijim, omogućiti im bolji rast i razvoj, kvalitetnije životne uvjete te uspješniju integraciju u svakodnevni život i društvo. Zahvaljujem osoblju Centra Rudolf Steiner na njihovom svakodnevnom trudu i radu na unapređenju kvalitete života djece i mladih – korisnika ovog centra, te Ministarstvu socijalne politike i mladih s kojima smo u svega godinu dana otkako surađujemo na inicijativi poboljšanja života djece u domovima socijalne skrbi ostvarili vrlo lijepu suradnju", istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Donacija Centru za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner dio je pomaganja PBZ grupe projektu "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" Ministarstva socijalne politike i mladih te je donaciju prokomentirala Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih: "Vremena nisu lagana i svaka nam je pomoć dragocjena, stoga je projekt PBZ grupe izvrstan primjer suradnje između javnog i privatnog sektora na ostvarivanju važnih društvenih ciljeva. Privredna banka Zagreb i PBZ Card pokazuju želju da pomognu najranjivijim slojevima društva te su primjer gospodarskog subjekta s visokim stupnjem društvene odgovornosti. Nakon što je u okviru projekta "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" našeg ministarstva u partnerstvu s PBZ grupom nabavljena informatička i druga neophodna oprema za Centar za odgoj i obrazovanje Vinko Bek te Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac, sada ćemo i ovdje donacijom PBZ grupe unaprijediti rad još jedne važne institucije kao što je Centar za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner i omogućiti bržu rehabilitaciju djece s većim teškoćama u razvoju. Smisao postojanja Ministarstva socijalne politike i mladih je, između ostalog i stvaranje uvjeta za bolji i kvalitetniji život najvrjednijeg što imamo – naše djece, posebno one u teškim socijalnim uvjetima i s teškoćama u razvoju. Nema veće radosti za nas u ministarstvu nego kad vidimo da ima načina i u ovim složenim gospodarskim vremenima našoj djeci omogućiti neophodno. U tom smislu, zahvaljujem PBZ grupi na iskazanoj velikodušnosti, kao i osoblju Centra Rudolf Steiner bez čije stručnosti i ljubavi za djecu ova ustanova ne bi postigla zavidne rezultate i ugled u društvenoj zajednici", istaknula je Milanka Opačić.