PBZ je kupnjom jedinstvenog automobila Pegueot 2008 donirao 500.000 kn za razminiranje Hrvatske, a sada taj automobil dalje donira u humanitarne svrhe

Zagreb, 26. veljače 2014. - Privredna banka Zagreb d.d. danas je donirala novi automobil Pegueot 2008 Zakladi Sierra, humanitarnoj organizaciji za pružanje pomoći u liječenju kronično bolesne djece.

Na svečanom uručenju donacije automobila bili su nazočni Dijana Pleština, ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade Republike Hrvatske, Višnja Vranešić, upraviteljica Zaklade Sierra, Jasna Primorac, zamjenica predsjednice Upravnog odbora Zaklade Sierra, Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb d.d. i Bertrand Delaye, direktor marketinga Peugeot Hrvatska. Donirani automobil značajno će pomoći u svakodnevnom radu Zaklade Sierra kojoj je cilj i izgradnja Centra za rehabilitaciju i palijativnu skrb kronično bolesne djece, prvog takve vrste u Hrvatskoj, kako bi se što kvalitetnije pružila pomoć ozdravljenju kronično oboljele djece te pomoglo onima koji gube bitku sa životom da žive dostojanstveno do kraja, sa što manje bolova i trauma. Privredna banka Zagreb d.d. je ovaj jedinstven automobil, oslikan po predlošku plakata „Žar ptica“ proslavljenog hrvatskog akademskog slikara i dizajnera Borisa Bućana, kupila u humanitarnoj akciji „2008 protiv mina“ i time donirala 500.000 kuna za razminiranje Hrvatske.  „Posebno nam je zadovoljstvo što je Banka "kupnjom" ovog automobila udvostručila svoju pomoć lokalnoj zajednici jer je, osim sredstava za razminiranje Hrvatske, donacijom ovog automobila pomogla i Zakladi Sierra koja je posvećena pružanju pomoći u liječenju kronično oboljele djece“ izjavio je Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a prigodom dodjele donacije. Prof. Višnja Vranešić, upraviteljica Zaklade Sierra zahvalila je sljedećim riječima: „Raduje nas što je prepoznata važnost projekta izgradnje Centra za smještaj malih bolesnika i njihovih roditelja. Od srca zahvaljujemo na donaciji koja nas motivira da i dalje radimo na ostvarenju možda ne uvijek ovako velikih djela, ali zasigurno puno malih stvari s puno, puno ljubavi."

Podsjećamo da je do sada Privredna banka Zagreb d.d. ukupno donirala 2,2 milijuna kuna za razminiranje oko 300.000 m2 minski sumnjive površine u Hrvatskoj. Kao jedan od najvećih donatora u zemlji, PBZ Grupa se spremno  odaziva kada je riječ o pomoći onima kojima je to najpotrebnije te je tijekom 2012. i 2013. godine ukupno donirala  sredstva u iznosu oko 30 milijuna kuna kojima su podržani brojni humanitarni projekti, udruge, ustanove i pojedinci. Osobito smo u ove zadnje dvije godine bili usmjereni na područje zdravlja donirajući različitim ustanovama i bolnicama u Hrvatskoj neophodnu opremu i uređaje za rad, te su time donirana znatna sredstva u svrhu podizanja razine zdravstvene i socijalne skrbi.