Potvrde štedišama glavne filijale Jugobanke d.d. u Rijeci

Sukladno Zakonu o načinu likvidacije poslovanja glavnih filijala Jugobanke d.d. Beograd koje su poslovala na teritoriju Republike Hrvatske (Narodne novine RH br. 106/93) i uputi Hrvatske narodne banke, za likvidaciju poslovanja glavnih filijala su određene poslovne banke sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Za likvidaciju poslovanja glavne filijale Jugobanke d.d. Beograd u Rijeci određena je Privredna banka Zagreb d.d.
U Republici Srbiji je donese Zakon o izmjenama i dopunama zakona o regulisanju javnog duga Republike Srbije po osnovi neisplaćene devizne štednje građana položene kod banaka čije je sjedište na teritoriju Republike Srbije i njihovim filijalama na teritorijama bivših republika SFRJ. Sukladno navedenom Zakonu, štediše mogu prijaviti svoje potraživanje uz priloženu potvrdu o visini evidentirane devizne štednje. U suradnji s Ministarstvom financija Republike Hrvatske, Privredna banka Zagreb će izdavati Potvrde o očekivanoj visini deviznog depozita kod glavne filijale Jugobanke d.d. u Rijeci.
Za izdavanje Potvrde je potrebno uputiti Zahtjev za izdavanje potvrde na odgovarajućem obrascu te priložiti potrebnu dokumentaciju.