Proširenje međunarodne mreže bankarske grupacije se nastavlja

Sao Paulo/Milano, 26. lipnja 2014. – Intesa Sanpaolo skorim otvorenjem banke supsidijara u Brazilu u Saõ Paulu napreduje sa svojom strategijom jačanja međunarodne mreže. Stvarni operativni početak planiran je u narednih nekoliko mjeseci, nakon što se pribave dozvole za komercijalnu i investicijsku banku s ovlaštenjem za rad i u lokalnoj valuti i na forex tržištu. To će biti „Banco Múltiplo“, odnosno višenamjenska banka, u skladu s definicijom brazilskih bankarskih vlasti, te će efektivno djelovati kao pravi poslovni partner, radeći uz talijanska poduzeća te brazilske i međunarodne tvrtke koje posluju u zemlji.

Nova operativna jedinica koja će biti 100% posvećena korporativnim klijentima, formirat će dio Međunarodnog odjela Sektora za korporativno i investicijsko bankarstvo te će djelovati u uskoj suradnji s međunarodnom mrežom Grupe i talijanskim strukturama.

Sa stajališta industrijskih sektora, poseban fokus bit će na sektorima koji su posebice važni za brazilsko gospodarstvo, kao što su infrastrukture, nafta i plin, energija i poljoprivreda.

Ured u Saõ Paulu pružat će naprednu platformu proizvoda i usluga kako bi udovoljili potrebama klijenata, pružajući im komercijalan razvoj i investicijsku podršku. Konkretno, poduzeća će moći iskoristiti posebne savjetodavne usluge za ulazak na brazilsko tržište i promoviranje prekograničnih aktivnosti kao što su krediti za izvoz, kreditno osiguranje, izvozni faktoring i međunarodno projektno financiranje.

Dostupan će biti i skup usluga za upravljanje i rast brazilskih podružnica korporativnih klijenata: od upravljanja gotovinom do kratkoročnog, srednjoročnog i dugoročnog pozajmljivanja; od strukturnog financiranja do investicijskog bankarstva i tržišta kapitala, provedeno u suradnji s Bancom IMI, investicijskom bankom Intese Sanpaolo Grupe.

„Za našu Grupu otvaranje nove podružnice u Saõ Paulu predstavlja dugo očekivani povrat na tržište koje nam je oduvijek bilo izuzetno važno. Za samo nekoliko mjeseci, naša će prisutnost poprimiti karakteristike vodećeg subjekta, kao rezultat mogućnosti da se posluje kao prava banka, putem svih proizvoda i usluga koje možemo ponuditi poduzećima“, rekao je Gaetano Miccichè, generalni direktor i voditelj Sektora za korporativno i investicijsko bankarstvo Intese Sanpaolo. „Brazil predstavlja još jedan ostvareni cilj u rastu naše organizacije na međunarodnoj razini. To je put koji smatramo nužnim, put koji će nam omogućiti da pratimo poduzeća na globalnim tržištima: s jedne strane da iskoristimo najbolje prilike za rast i internacionalizaciju našeg industrijskog poslovanja, a s druge strane da učinimo naše iskustvo, stručnost i mrežu dostupnima i lokalnim i međunarodnim klijentima u Brazilu“, zaključio je Miccichè.

Međunarodni odjel Sektora za korporativno i investicijsko bankarstvo Intese Sanpaolo namijenjen je praćenju talijanskih poduzeća na stranim tržištima te pružanju cjelovite ponude Grupe u više od 40 zemalja. Putem mreže podružnica, predstavničkih ureda i banaka specijaliziranih za korporativno bankarstvo, Intesa Sanpaolo pruža podršku prekograničnim aktivnostima korporativnih klijenata u 29 zemalja. To se posebice odnosi na Bliski istok i sjevernu Afriku te na područja u kojima je dinamika talijanskih poduzeća najjača, kao npr. u SAD-u, Rusiji, Indiji i Kini. Na ovaj se način također jamči strateška teritorijalna pokrivenost u 12 zemalja srednje i istočne Europe, Bliskog istoka i sjeverne Afrike, gdje Grupa pruža usluge građanima, poduzećima i korporacijama putem banaka supsidijara koje predvodi Sektor međunarodnih banaka supsidijara.

PROFIL
Intesa Sanpaolo je bankarska grupacija stvorena spajanjem Bance Intesa i Sanpaolo IMI, dvije velike talijanske banke koje karakteriziraju zajedničke vrijednosti, a koje su spojene kako bi se postigao rast, pružila bolja usluga klijentima i kako bi se bolje doprinijelo razvoju talijanskog poslovanja i rasta. Intesa Sanpaolo jedna je od vrhunskih bankarskih grupacija u Eurozoni, s tržišnom kapitalizacijom od 40,1 milijardi eura. Vodeća je na talijanskom tržištu u svim poslovnim segmentima (građani, korporativno bankarstvo i upravljanje imovinom). Intesa Sanpaolo uslužuje više od 11,1 milijuna klijenata u oko 4.700 poslovnica diljem Italije, s tržišnim udjelom koji nije manji od 13% u većini regija zemlje. Ima birano prisustvo u srednjoj i istočnoj Europi te na Bliskom istoku i sjevernoj Africi, s više od 1.400 poslovnica i 8,4 milijuna klijenata njezinih podružnica koje djeluju u sektoru bankarstva s građanima i poduzećima u 12 zemalja. Također posjeduje međunarodnu mrežu stručnjaka koji podržavaju korporativne klijente pokrivajući 29 zemalja, posebice na Bliskom istoku i sjevernoj Africi te na područjima u kojima su talijanska poduzeća najaktivnija, kao npr. u SAD-u, Rusiji, Kini i Indiji