Vi ste ovdje

40 godina Podruznice Karlovac

Karlovac, 2. lipnja 2011. – Karlovačka podružnica Privredne banke Zagreb osnovana je 1. lipnja 1971. godine kao prva podružnica PBZ-a izvan područja grada Zagreba. Kao najstarija Podružnica unutar poslovne mreže Privredne banke Zagreb, Podružnica Karlovac je od svog osnutka imala značajnu ulogu u pokretanju razvoja čitave regije. Od 1971. godine pa do danas gospodarstvo Karlovca, Slunja, Ogulina i ostalih gradova i općina ima kontinuirane stope rasta, čemu je svakako pridonijela i Privredna banka Zagreb.

Banka je već punih 40 godina uključena u kreditiranje komunalne infrastrukture, velikih industrijskih projekata, cestovne infrastrukture, te sportskih objekata. Važno je napomenuti da je PBZ bila prva i jedina banka koja je s Karlovačkom županijom 1998. godine potpisala Ugovor o zajedničkoj suradnji na kreditiranju malog i srednjeg poduzetništva, iz čega se kasnije razvilo više desetaka raznih subvencioniranih programa za razvoj gospodarstva. Nakon 40 godina uspješnog poslovanja i kontinuiranog rasta, Podružnica Karlovac danas ima 63 zaposlenika, više od 40.000 klijenata fizičkih osoba i preko 3.000 klijenta obrtnika, pravnih osoba i ustanova.

Putem svojih 5 poslovnica (dvije u Karlovcu, te po jedna poslovnica u Duga Resi, Ogulinu i Slunju) Podružnica Karlovac svojim klijentima, građanima i poslovnim subjektima, nudi cjeloviti financijski servis koji uključuje široki spektar štednih i kreditnih proizvoda, usluge osobnog bankara, dnevno-noćni trezor, bankomate, stambene štedionice, različite mogućnosti investicijskog ulaganja te poslovanje s malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima. Povodom obilježavanja svog 40-tog jubileja, Podružnica Karlovac organizirala je svečanu sjednicu na kojoj su predstavljeni poslovni rezultati i kratki osvrt na poslovanje.

Na svečanoj sjednici prisustvovali su predstavnici Privredne banke Zagreb, predstavnici Gradova i Općina Karlovačke županije, župan Karlovačke županije Ivan Vučić, te gospodarstvenici s područja koje pokriva Podružnica Karlovac. Privredna banka Zagreb ovom je prilikom nagradila jednu od svojih najstarijih klijentica kojoj je Željko Martišković, direktor Centra za poslove s poduzećima Karlovac, uručio komplet zlatnika i srebrnjaka. Darko Drozdek, član Uprave Privredne banke Zagreb, uručio je donaciju dekanu Veleučilišta u Karlovcu, prof. dr. sc. Branku Wasserbaueru. Donacija u iznosu od 40.000 kn bit će korištena za izgradnju lifta za invalide u zgradi Veleučilišta.