Cash pooling PBZ i Križevci

Križevci, 4. lipnja 2008. - Potpisani ugovori o cash poolingu i programu "Poduzetnik Križevci" između Grada Križevaca i Privredne banke Zagreb Danas je potpisan ugovor o cash poolingu između Grada Križevaca i Privredne banke Zagreb d.d. o objedinjenom vođenju računa za tvrtke u većinskom vlasništvu grada Križevaca.

Ugovor su potpisali Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca i Mario Henjak, član Uprave PBZ-a. Također je potpisan i ugovor o Programu "Poduzetnik Križevci" kojim se poslovnim subjektima osigurava najniža kamatna stopa na području Križevaca. Taj su ugovor potpisali Branko Hrg, gradonačelnik Križevaca, i Robert Stepančić, direktor Podružnice Ivanić Grad.

Vođen primjerima drugih jedinica lokalne samouprave, Grad Križevci je odlučio putem programa "Poduzetnik Križevci" subvencionirati gospodarsko djelovanje poduzetnika koji ulažu na području Grada. Program "Poduzetnik Križevci", kao poseban sporazum između Grada i PBZ-a, poslovnim subjektima osigurava najjeftiniji kredit koji mogu dobiti na području Grada. Riječ je o kreditu s vrlo povoljnim kamatnim stopama, iznosa do 500.000 kuna s rokom otplate do 10 godina.

Osnovni ciljevi ove kreditne linije su povećanje gospodarskog rasta kroz period od narednih 3 do 5 godina, ali i poticanje zapošljavanja na području Križevaca. Ugovorom o cash poolingu regulirat će se međusobna prava i obveze oko provođenja Programa objedinjenog vođenja računa.

Gradsko poglavarstvo Grada Križevaca prihvatilo je da tvrtke u većinskom vlasništvu Grada uđu u strukturu objedinjenog vođenja računa – cash pooling - kod Privredne banke Zagreb u cilju suvremenog upravljanja novčanim tokovima za više kompleksnih subjekata. Objedinjeno vođenje računa, s ciljem modernoga upravljanja novčanim tokovima, svim klijentima u sustavu cash poolinga omogućuje niže bankarske troškove te bolje upravljanje likvidnošću i sve to uz veću kontrolu i transparentnost informacija. Tvrtke iz Križevaca koje su ušle u cash pooling kod Privredne banke Zagreb su: Grad Križevci, Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci, Križevački poduzetnički centar d.o.o. Križevci, i Turistička zajednica Grada Križevaca.