Dalekovod d.d. izdao komercijalne zapise u iznosu 105 milijuna kuna

24. lipnja 2009. - Dalekovod d.d. izdao je u utorak, 23. lipnja 2009. godine tri tranše komercijalnih zapisa ukupnog iznosa oko 105 milijuna kuna. Od tri tranše, dvije su bile denominirane u eurima, a jedna u kunama. Dospijeća tranši denominiranih u eurima su 13. travnja 2010. i 18. lipnja 2010., dok je dospijeće kunske tranše 18. lipnja 2010.

Potražnja za navedenim tranšama bila je izrazito dobra. U izdanju je sudjelovalo preko 30 investitora sa slijedećom strukturom: investicijski fondovi s 17,8%, mirovinski fondovi 50,4%, banke 14,5%, osiguravajuća društva 7,3%, fizičke osobe 1,7% i pravne osobe 8,3%.

Tranše će biti uvrštene na Zagrebačku burzu, po odobrenju iste. Agent izdanja i Dealer Programa je Privredna banka Zagreb. Neto prihod od izdavanja komercijalnih zapisa koristit će se za refinanciranje kratkoročnih obveza. Istovremeno, Dalekovod je učinio prijevremeni otkup postojećih tranši komercijalnih zapisa na tržištu. Na navedeni način otkupljeno je oko 91,6 milijuna kuna komercijalnih zapisa koji Dalekovodu dospijevaju tijekom srpnja i rujna 2009. godine.