Vi ste ovdje

Euromoney nagrada za izvrsnost 2011 - Intesa Sanpaolo dobila nagradu za najbolju banku u Italiji

London, 11. srpnja 2011. – Intesa Sanpaolo Grupa dobila je Euromoneyevu nagradu za najbolju banku u Italiji, na svečanosti održanoj u Londonu.

Ovo priznanje odnosi se na razdoblje od travnja 2010. do ožujka 2011. i temelji se na raznim kriterijima uključujući veličinu, profitabilnost, sposobnost prilagođavanja promjenama tržišnih uvjeta, uslugu prema klijentima, tržišni udio kredita i depozita, izravne prihode, kreditiranje klijenata, kapitalizaciju, veličinu maloprodajne mreže, korporativnu savjetničku službu, financiranje projekata, upravljanje rizikom, stopu adekvatnosti kapitala Core Tier 1 i omjer prihoda i rashoda.

Nagradu svake godine dodjeljuje Euromoney, vodeća publikacija za međunarodno bankarstvo i financijska tržišta. Pri ocjenjivanju usluga i učinka gleda se i na kvantitetu i na kvalitetu koristeći ankete s vodećim ljudima iz ovog sektora. Corrado Passera, generalni direktor Intese Sanpaolo, izjavio je: "Vrlo smo ponosni na ovu nagradu koja potvrđuje da smo srednjoročno i dugoročno donijeli prave odluke: orijentacija na pravo gospodarstvo, razvoj dugotrajnih odnosa s klijentima, konzistentne strategije za održavanje profitabilnosti putem operativnog menadžmenta - prihodi i rashodi – ali također i održavanje niskorizičnog profila kao i niske stope zaduživanja, visoke likvidnosti, čvrstog kapitala i posvećenosti korporativnoj društvenoj odgovornosti i promicanju rasta”.

Intesa Sanpaolo prisutna je u Srednjoj i Istočnoj Europi, na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi s mrežom od više od 1.700 podružnica i 8,3 milijuna klijenata u podružnicama za komercijalno bankarstvo u 13 zemalja. Štoviše, međunarodna mreža specijalizirana za pružanje potpore korporativnim klijentima prisutna je u 29 zemalja, a posebice na području Bliskog istoka i Sjeverne Afrike te na područjima na kojima su talijanska poduzeća najaktivnija, poput Sjedinjenih Država, Rusije, Kine i Indije.