Gabriele Pace novi zamjenik predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb

Zagreb, 6. rujna 2011. - Gabriele Pace, član Uprave Privredne banke Zagreb nadležan za Grupu poslova računovodstva, poreza, kontrolinga i općih poslova i koordiniranje društava Grupe PBZ u dijelu spomenutih poslova, od 7. rujna 2011. obavljat će dužnost zamjenika predsjednika Uprave Banke. Do promjene u Upravi Banke je došlo jer dosadašnji zamjenik predsjednika Uprave Jonathan Charles Locke odlazi na novu dužnost u sklopu Grupe Intesa Sanpaolo. Uprava PBZ-a će sada umjesto osam brojati ukupno sedam članova. Uz navedene nadležnosti g. Pace će također biti nadležan i za upravljanje projektima, upravljanje sigurnošću, korporativno upravljanje podacima i koordinaciju Grupe poslova za upravljanje i kontrolu rizika i Grupe poslova IT i operacija, što je do sada bilo u nadležnosti g. Lockea.

Gabriele Pace (rođ.1963.) u PBZ-u je od 2004. godine kao član Uprave Banke. Prije dolaska u Privrednu banku Zagreb bio je u Banci Intesa rukovoditelj IT koordinacijskog tima za supsidijare od 2002. do 2004. godine. Karijeru je započeo u Banca Commerciale Italiana 1987. godine u podružnici u New Yorku, gdje je na različitim pozicijama i u različitim zemljama radio sve do 2000. godine kada postaje glavni financijski direktor i zamjenik glavnog direktora u podružnici IntesaBci u Londonu do 2001. godine. Završio je Montclair State University (Montclair, NJ,SAD) te stručno usavršavanje na SDA Bocconi i Zagreb School of Economics.