Global Finance proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj

Zagreb, 30. ožujka 2016. - Časopis Global Finance proglasio je Privrednu banku Zagreb d.d. (PBZ) članicu Intesa Sanpaolo Grupe najboljom bankom u Hrvatskoj u kategoriji Best Emerging Markets Bank 2016.  na području Srednje i Istočne Europe, u okviru ekskluzivnog istraživanja koje će biti objavljeno u svibanjskom izdanju časopisa.

Urednici časopisa Global Finance, s inputima ekonomskih analitičara, korporativnih menadžera te bankarskih konzultanata, odabrali su najbolju banku na tržištima u razvoju u regiji u 21 zemlji. Kriteriji za odabir najboljih banaka bili su: financijski pokazatelji, rast, profitabilnost, strateški odnosi, korisničke usluge, konkurentnost cijena i inovativni proizvodi.

Osim toga, anketa Global Financea je provedena i među korporativnim čitateljima kako bi se povećala točnost i pouzdanost rezultata. Već 23. godinu Global Finance odabire vrhunske aktere u bankarstvu na  tržištima u razvoju. Istraživanje pokriva dobitnike nagrade u Africi, Aziji-Pacifiku, Srednjoj i Istočnoj Europi, Latinskoj  Americi i Bliskom istoku.

Ova nagrada  obvezuje nas da i dalje nastavimo s razvojem inovativnih i konkurentnih proizvoda i usluga koji će doprinijeti još višoj kvaliteti u pružanju usluga te većem zadovoljstvu i lojalnosti naših klijenata.